general

Plantele etnobotanice distrug vieti

De cand au aparut asa zisele droguri legale au inceput si seriile de probleme. Agravant, in randul tinerilor si adolescentilor plantele etnobotanice se vand la vedere caci sunt…legale. Cu mult mai socat este ca explicatia vine sa informeze ca de fapt ele nu se consuma ci se pot folosi ca si aromaterapie, arzandu-le si inhaland sa zicem vapori  cu efect halucinant.

Dintr-o simpla curiozitate drumul catre dependenta este deja creat. Avertizarile vin sa completeze asta spunand ca fata de drogurile comune etnobotanicele au un grad mai mare de a crea dependenta si inca de la prima utilizare. Nu spunem ca nu exista cale de iesire insa trebuie constientizata nevoia de ajutor si sprijinul celor din jur, a familiei in primul rand.

Care sunt efectele? Pe termen scurt vine halucinatia, cresterea pulsului, probleme de respiratie si nu numai iar pe termen lung rezumam in a spune ca „spala creierul”. Iar lupta cea mai grea se da cu dependenta.

Multi dintre consumatori nu au putut sa scoata obisnuinta de a consuma astfel de plante decat prin ajutorul celorlalti, familia, terapii. In cazul de succes in care nu s-a ajuns la probleme grave caci din nefericire multi au cazut prada acestui viciu si in punctul extrem au facut lucruri de nesabuit sau chiar au decedat.

Este greu sa-ti vezi copilul, prietenul cum se distruge treptat sau cum nu mai e practic ce a fost. Iar rabdarea ta trebuie sa vina ca sprijin total, toleranta si un psihic cat pentru doi. Cum poti fi de ajutor mai exact? Nu astepta rezultate imediate caci implica o serie lunga de terapie si de la caz la caz se manifesta altfel. Internarea dependentului ar fi varianta cea mai optima pentru ca supravegherea lui non stop este necesara. Si vin o serie de programe care sa combata vre-o sansa de a reincepe chinul.

 

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. spune:

    Dupa ce am citit despre Plantele etnobotanice distrug vieti by Un blog la subiect, nu am putut sa
    nu le recomand si prietenilor mei din Romania.

Comentariile sunt închise.