general

Piata chirurgiei estetice

De la an la an randurile celor care apeleaza la chirurgie estetica se ingroasa. In special femeile sunt cele care apeleaza la acest segment din dorinta de a repara acolo unde mama natura nu a fost atat de darnica. Surprinzator sau nu aceasta piata produce anual 70 de milioane de euro. Cu specialisti 200 la numar, cu 100, 000 de interventii pe an doar o mica parte se justifica prin a fi o problema de sanatate ce urgenteaza totul.

Pentru fiecare medic chirurg din specializarea de estetica se genereaza anual un venit de 350,000 de dolari, in conditiile in care fiecare pacient plateste o medie de 3000 de euro per interventie. Cine apeleaza la astfel de „corecturi”? Desigur in special femeile insa in ultimul timp in randul barbatilor se cunoaste o crestere de 10-20 procente a celor care au incredere sa incerce astfel de variante. Cele mai frecvente cereri in randul acestora se refera la mici corecturi de riduri, hiperhidroza- pe intelesul tututor tratarea transpiratiei excesive, abdominoplastie, liposuctie sau rinoplastie.

La nivel global cele mai populare cereri estetice sunt liposuctia, marirea sanilor, urmate din urma de blefaroplastie, adica
corectia pleoapelor inferioare sau superioare, asta cand batranetea pune stapanire din ce in ce  mai mult pe chip si apasa in adevaratul sens al cuvantului peste ochi. Abdominoplastia inregistreaza peste 553.000 de proceduri anual, iar mai apoi rinoplastia, cu peste 500.000.

Iar cand vorbim de Romania marirea sanilor este pe primul loc. Romancele au descoperit secretul senzualitatii si nu se dau la o parte de frica de bisturiu. Insa si pentru inlaturarea tesutului adipos manifesta un interes. Toate acestea urmate de proceduri menite sa le ridice sanii si sa ii faca mai fermi insa totusi naturali. Pentru categoriile de marire a feselor si remodelarea vaginala s-au inregistrat circa 700 de interventii.

Chiar daca asta inseamna o investitie considerabila, o operatie nu atat de usoara si cu nevoie de recuperare sfintit fie bisturiul celui care poate modela divin frumusetea unei femei. Cu procente in crestere pentru consumatorii de chirurgie plastica frumosul se reinventeaza.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *