Blog

Pe mana cui iti lasi copilul

http://baby.unica.ro/wp-content/uploads/baby/inside/815430.gradinita-home.jpgParinti care se lupta pentru copiii lor, parinti care se straduiesc sa indeplineasca visul unei copilarii fericite, parinti care se sacrifica pentru cei mici sunt dezamagiti fara masura. Cand gradinita trebuia sa fie locul in care sa se educe, sa isi formeze primii pasi in viata, acolo unde trebuie sa invete in primul rand se dovedeste ca era locul in care cei mici erau agresati. Se intampla in Romania, acolo unde nici gradinita la privat nu mai este o siguranta a unei bune educatii.

In urma unor manifestari ciudate ce au venit din partea celor mici parintii au semnalat nereguli in gradinita. Si, dupa drepturile pe care le aveau, au ajuns sa ceara imaginile camerelor de supraveghere. Poate si mai socant este faptul ca acea gradinita, particulara, pentru care parintii plateau in jur de o mie de lei lunar, era prevazuta si cu camere. Asta pentru orice eventualitate caci cine s-ar fi gandit ca tocmai educatoarele si supraveghetoarele ajung sa fie inamicii copiilor.

Inregistrarile audio au fost si ele adunate ca probe pentru plangeri. Iese la lumina faptul ca educatoarele stergeau frecvent multiple imagini pentru a ascunde ceea ce faceau. Constiente de aceasta treaba si-au vazut in continuare de ritmul bonavicios cu care educau copiii.

Revolta parintilor este de inteles si prea putin spus in primul rand. Sunt bani pe care acestia ii plateau pentru ca in cele din urma sa fie considerati bani in vant si mai ales bani aruncati pentru ceea ce copilul avea de suferit. Si daca nici astfel nu ajungem sa echivalam cu ceea ce se intampla in sistemul educatiei de stat…Tocmai posibilitatea de a plati extra insa pentru a sti ca cineva se ocupa cu adevarat de copil era salvarea parintilor pentru o crestere si educatie a copiilor pe masura asteptarilor. Acum teama de a trimite copilul la gradinita va fi cu siguranta o noua zdruncinare a intregului sistem.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *