general Noutati Stiri

Pastila ce inlocuieste analizele

Se spune ca preventia este pasul cel mai important pentru sanatate, pentru a evita ca anumite boli sa te acapareze. Insa in egala masura conteaza si partea de diagnostic, cu cat mai repede gasit cu atat mai bine. Asa ca mizand pe partea de nevoie in primul rand marele Google s-a gandit la un amplu proiect de acest fel. Solutia pare simpla, insemnand o pastila capabila sa puna un diagnostic mai rapid.

Nu se cunosc inca detalii despre cum functioneaza planul in sine insa cert este ca datorita nanoparticulelor pe care le contine pastila in cauza diagnosticarea va fi cu una mai usoara, facilitand atat traseul unui pacient cat si ceea ce inseamna munca medicala de depistare a problemei. Doar ca, poate ca va falimenta ceea ce astazi este o afacere infloritoare, laboratoarele de analize.

Sansele ca pastila numita pana acum Doctor House se pare ca va avea o asemenea precizie incat sa poata despista chiar si boli grave precum cancerul. Daca ceea ce acum este in faza de proiect si se va concretiza se pare ca pastila in cauza va putea chiar si sa distruga acele celule ce declanseaza cancerul, punctul zero al acestei boli.

Insa, pana cand sa poata fi capabila de un astfel de drum pastila cu pricina trebuie sa aiba in „dotare” o imagine complexa despre corpul uman. Asa ca se implementeaza acum un proiect menit sa arate corpul uman asa cum este el in cele mai mici detalii, punct de plecare pentru a se identifica si pentru a se exemplifica starea de boala a unui pacient.

Desi marele Google se asocia pana acum numai cu lumea online se pare ca trece de aceste frontiere si intentioneaza sa revolutioneze piata medicala. Nu insa prea repede caci nu exista nici macar o varianta prototip asa ca va dura cel putin 5 ani pentru asta.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *