general

Oxigenul injectabil

O ultima descoperire este un prim pas catre posibilitatea de a respira sub apa fara masca deranjanta. Oxigenul injectabil este o inventie exceptionala ce aduce un nou stagiu al dezvoltarii, al lumii moderne. In cadrul studiului facut pe iepuri acestia au ajuns pana la 15 minute de supravietuire cu ajutorul oxigenului injectabil. Un studiu amanuntit al acestui caz a demonstrat ca in urma injectarii de oxigen tensiunea a fost una normala, ritmul inimii de asemenea.

O astfel de metoda va ajuta in lumea medicala fara doar si poate acolo unde aparatul respirator este blocat. In curand acestea injectii ar putea fi disponibile in spitale. Practic vom putea trai fara sa respiram. Si dincolo de aceasta descoperire povestea celui care a condus studiul si cercetarea pe domeniu are o istorie in spate care parca l-a influentat. Dr. John Kheir spune ca o pacienta a sa avusese pneumonie si cum plamanii fiind inundati practic de sange operatia a durat prea mult pana sa fie salvata. Si iata ca oxigenul injectabil ar fi putut salva o viata. Si mai mult decat atat aceasta metoda ar putea ajuta si dincolo de lumea medicala; scafandrii sunt cei care ar putea sa isi faca meseria intr-un mod mai faci, cu ajutorul acestei injectii de oxigen ce va putea dura pana la 30 de minute.

Cum functioneaza de fapt oxigenul injectabil? In formula sa lichida acesta este inconjurat de lipide sau molecule grase; acesta ajunge in globulele rosii iar acele molecule grase sunt absorbite. Metoda aceasta este una imbunatatita caci pana acum s-a mai incercat insa de fiecare data se realiza un blocaj tocmai din cauza grasimilor. Varianta gazoasa spre exemplu se poate bloca in bule fara sa mai fie transportat practic in sange.

Ajungand la aceasta varianta oxigenul injectabil este o alta modalitate de imbunatatire a vietii moderne.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *