general

O viata salvata dar a cui?

Viata ne pune in situatii dificile aproape in fiecare zi. Cu fiecare alegere suntem cu o lectie de viata invatat insa ce te faci cand de tine va depinde viata unei alte persoane? Un studiu in acest caz a scos la iveala adevarate dileme si poate si raspunsuri surprinzatoare. Cercetatorii de la Georgia Regents University au realizat acest sondaj de opinie, iar rezultatele au fost publicate in jurnalul „Anthrozoos”.

Sa presupunem ca in fata unui autobuz se afla un turist strain, o persoana pe care nu ai mai vazut-o in viata ta pana acum si cainele tau. In cazul unui posibil accident pe cine ai salva de la moarte? Raspunsurile difera; este clar o situatie care te pune in dificultate. Se pare ca 40% din cei care au fost chestionati au raspuns favorabil pentru viata catelului. In cazul strict al femeilor se pare ca un procent de 45 a fost rezultatul pentru salvarea catelului.

Este o idee gresita? Este de o moralitate scazuta? O astfel de situatie denota clar cata iubire sta in cresterea unui animal de companie. Si mai cu seama pentru aceste rezultate participantii au ales sa se justifice spunand ca in calea unui iminent accident de acest gen partea umana ar putea reactiona sa se salveze insa un caine, un necuvantator este fara ajutor. Mai mult decat atat  acestia considera ca un animal de companie este ca si parte din familie, un membru deci inevitabil este vorba de o mai puternica legatura iar decizia una clara si de ordin sentimental.

Nu inseamna insa ca umanul cedeaza in fata regnului animal. In cadrul aceluiasi chestionar au fost rugati sa raspunda la o alta intrebare. Daca turistul in cauza ar fi un membru de familie sau o ruda pe cine ar alege intr-o balanta cu un caine. Raspunsul este in acest caz favorabil pentru prima categorie. Tu pe cine ai salva?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *