general

O camera noua pentru Apple

Daca nu erai multumit pana in prezent de calitatea imaginilor luate de iPhone-ul tau, vei fi multumit sa auzi ca a fost patentat un nou model de camera foto, capabila sa faca poze la o rezolutie foarte inalta, ce va fi disponibila pentru dispozitivile de mici dimensiuni, precum smartphone-uri si tablete.

Tehnologia numita „super-resolution based on optical image stabilization” va orferi iPhone-ului tau posibilitatea de a realiza fotografii la o rezoluti foarte inalta, telefonul realizand un numar de fotografii intr-o succesiune rapida, pentru a le combina mai apoi pentru a obtine o imagine de o claritate mult mai buna. Cu aceasta tehnologie cei de la Apple vor imbunatati calitatea actuala a fotografiilor realizate.

In esenta tehnologia presupune ca telefonul va face mai multe fotografii simulta, un senzor va stabiliza pozitia fiecarei imagini, urmand un traseu optic, dupa care senzorul va pozitiona fiecare din imaginile luate pentru a crea o singura imagine clara si de o rezolutie impresionant. Inventia a fost patentata pentru prima data in anul 2012, dar inca nu este clar cand aceasta tehnologie va fi implementata in produsele Apple, majoritate spera insa ca aceasta noua tehnologie de a realiza fotografii, va fi disponibila odata cu lansarea noului iPhone 6 mai tarziu in acest an, desi este putin probabil ca acest lucru sa se intample.

Tehnologia pare a fi destul de asemantoare cu cea a celor de la Nokia cu sistemul lor PureView, tehnologie deja folosita in telefonul Lumia 1020 care este capabil sa realizeze fotografii la o rezolutie impresionanta de 41 de mega pixeli. Asa ca Apple a luat o decizie destul de buna cand s-au decis sa-l atraga pe Ari Partinen in echipa lor, acesta fiind unul din cei care a facut parte din grupul de oameni care s-a ocupat cu dezvoltarea sistemului PureView penrtu Nokia.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *