Blog general

O altfel de expozitie

Muzeul National de Istorie Antipa din Bucuresti a venit cu o premiera in Romania, o expozitie de corpuri umane. Sunt peste 200 de exemplare ce-i drept socante la prima vedere, corpuri umane detaliate in ceea ce priveste structura oaselor si a muschilor, cu diferite pozitii ale exponatelor pentru a intelege mai bine cum functioneaza corpul uman.

Exista pareri pro si contra insa partea de admirat si de marketing este cea legata the initiativa dusa la concret, de atragere a publicului printr-un stil socant pana la urma. Insa asta face parte din viata umana. Partea educativa caci aici s-a dorit sa se atinga punctul de interes al expozitiei este de a arata complexitatea functionarii omului si ce inseamna grija fata de tine.

De la simple ipostaze la cum se contracta muschii cand alergi si pana la detalii privind santatatea, modificari produse in urma bolilor efectul este de a constientiza adevarul crunt. Plamanii unui fumator in comparatie cu plamanii sanatosi sunt greu de admirat insa prezinta ceea ce dincolo de prezentari generale stim cu totii, interiorul, efectul vizibil. Este o alta perspectiva pana la urma a cum decidem sa ne traim viata.

Diferentele clare dintre corpul unui barabt si al unei femei, minutiozitatea cu care se prezinta fiecare exponat pentru ca pe intelesul fiecaruia sa se priceapa idea de baza a acestei expozitii a starnit controverse. Insa pana la urma este decizia fiecaruia de a participa la un astfel de eveniment. Nimeni nu da bani doar ca se ingrozeasca astfel ca scepticismul tau te va tine departe. Insa daca o consideri o idee moderna si ii dai o sansa vei vedea cu alti ochii ceea ce la inceput parea terifiant.

Sunt pana la urma exponate, sunt pana la urma o lectie de viata, de anatomie detaliata, de chirurgie si intelegere. Inca mai ai timp sa-ti faci o parere proprie, pana la 31 iunie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *