Noutati

Noul WordPress

De curand, dezvoltatorii CMS-ului open-source, gratuit, WordPress, au lansat o noua versiune care vine cu o multime de plusir din diverse puncte de vedere. Astazi incercam sa identificam cele mai importante schimbari inregistrate in noul update la care au lucrat peste 200 de developeri din intreaga lume.

In primul rand trebuie sa amintim ca desi open-source si gratuit, WordPress este CMS-ul cel mai folosit pe site-urile existente pe internet. CMS-ul este dezvoltat de developeri voluntari care castiga din faptul ca administreaza diverse site-uri cu WordPress pentru care efectueaza mereu modificari custom. Astfel, interesul fiecaruia din este ca platforma sa fie cat mai efectiva, mai complexa si mai sigura si in acest sens, si ei au castiguri garantate, chiar daca nu din lucrul pentru dezvoltarea platformei.

Personal, cel mai incantat am fost de schimbarile pe partea de scriere. Aici, s-a trecut in sfarsit la noua versiune de Editor, editor tot open-source, dezvoltat de alti developeri si folosit in diverse CMS-uri. Prima din modificari a fost aceea ca acum, se poate importa continut din calculator in editor prin metoda drag and drop. Acest lucru usureaza cu mult procesul de scriere in special in cazul celor care incarca frecvent in piesele lor de continut diverse imagini stocate in PC.

Nu mai e nevoie acum de cateva click-uri in plus pentru a ajunge la sursa imaginii ci doar faci drag-and-drop si procesul de incarcare pe server va incepe automat. Ramanand in aceeasi sfera, trebuie sa amintim si de faptul ca acum, ai posibilitatea micsorarii sau maririi unei imagini exact atat cat ai nevoie, tragand de colturile ei, exact ca intr-un soft profesionist de editare foto.

Nu in cele din urma, doresc sa amintesc si de o schimbare destinata in special celor care pur si simplu nu pot lucra daca nu sunt intampinati de culorile lor preferate. Astfel, de acum, panoul de admin poate capata orice culor prin introducerea temelor de culoare pentru Dashboard. Fiecare utilizator de pe un site isi poate alege propria tema cu culorile preferate si se poate bucura de cea mai placuta experienta in WordPress Dashboard.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *