Blog

Motivele pentru care iti apar vanatai- si nu este de la lovituri

Vanataile apar cel mai adesea din cauza loviturilor. Parca nici nu iti mai amintesti cand te-ai lovit insa cert este ca te trezesti invadat de vanatai. De multe ori insa nu tine cont de lovituri ci altele sunt motivele pentru care iti apar aceste uratenii din punct de vedere estetic. Iata cateva dintre acestea:

  1. Ai pielea subtire. Pe langa faptul ca asta ar putea sa iti fie mostenirea genetica, poate fi vorba de prea multe scrub-uri si peelinguri cel mai adesea se intampla din cauza varstei care subtiaza stratul de piele si pentru ca aceasta isi pierde elasticitatea din cauza productiei tot mai mici a colagenului. In timp pielea este mai predispusa la vanatai.
  2. Expunerea la soare prea mult si in mod repetat poate face ca pielea ta sa fie mai sensibila de asemenea si printr-un lung sir de aspecte ca si in situatia de mai sus ajungi ca si la cea mai mica si minima lovitura pielea sa resimta vantai care trec destul de greu si iti afecteaza aspectul fizic estetic.
  3. Aspirinele printre alte medicamente sunt cele care subtiaza sangele si cele care ajung sa favorizeze aparitia vanatailor.
  4. Carenta de vitamina C este cea care duce si la fragilitatea vaselor de sange si in cele din urma la cazuri frecvente de aparitie a vanatailor. Si din lista de vitamine precum cea B12 reprezinta de asemenea ceea ce poate favoriza in schimb vanataile. Asta pentru ca exista o stare anemica, pentru ca nu sunt suficiente celule rosii care sa transporte sangele si de aici un lung sir de aspecte defavorizante.

Recomandarea este de la sine inteleasa si anume un consum mai mare de fructe si legume, de vitamina C in special din citrice si un plus de vitamina B 12, de care adultii au nevoie de pana la 2,4 micorgrame pe zi. Putin insa si cand lipseste isi face simtita nevoia si prezenta.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *