general

Motive pentru care trebuie sa iti dai demisia

Atunci cand iei o decizie atat de radicala in viata ta, aceea de a-ti da demisia, este bine sa te gandesti bine la toate posibilitatile care vin odata cu aceasta hotarare. Daca vei demisiona de  aici si apoi iti va veni foarte greu si va dura foarte mult timp pana iti vei gasi alt job, care pe deasupra sa fie si mai bun decat cel de la care tocmai ai trecut.

Cum te vei descurca cu banii intre timp, ai o asigurare in caz de ceva, ai un post de rezerva pentru care esti asteptat  sau macar mai lucrezi la ceva intre timp, ceva care iti poate garanta o sursa de bani pentru saptamanile sau chiar lunile de asteptare pana la o noua angajare? Bun, deci daca tot ai luat aceasta decizie radicala, ar trebui sa ai un motiv serios pentru care sa faci acest lucru.

Uite cateva motive suficiente pentru care ar trebui sa demisionezi dintr-un anumit post: te vei muta in alt oras sau chiar in alta tara(daca chiar vrei sa faci asta, chiar nu ai cum sa ramai intr-un post care te tine in loc), jobul actual nu iti ofera foarte multe posibilitati, nu ai deloc sansa sa avansezi si sa te dezvolti intr-un asemenea mediu, salariul tau nu a fost deloc bun de la inceput, si nici nu a devenit intre timp iar de concediu ce sa mai zic, daca nu ti-a fost respectat si nu ti-a fost acordat, atunci este un lucru grav, o incalcare a drepturilor tale de angajat.

Inca un lucru important legat de aceasta hotarare a ta este felul in care iti vei da demisia. Cel mai potrivit fel de a face acest lucru este de a discuta fata in fata cu seful/sefii tai si sa le prezinti situatia, nemultumirile tale  si faptul ca nu mai vrei sa ramai in acest post. Pana si angajatorii tai, superiorii tai, merita putin respect, chiar daca tie nu ti-a convenit ceva, asadar nu-ti da demisia printr-un e-mail sau la telefon, pentru ca pana la urma vei avea nevoie si de un act de la ei care sa iti justifice acest lucru.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.