Stiri Trucuri

Motive de stres de zi cu zi

Suna deja stresant si obositor sa tot auzi ca stresul face parte din viata de zi cu zi. Pe cat de mult te feresti pe atat de mult iti adancesti stresul. Pentru ca sunt si situatii care le faci fara sa iti dai seama insa. Ajungem sa fim stresati pentru ca uitam de noi si de anumite aspecte.

Motive de stres

De cate ori zambesti pe zi? Parca ai si uitat sirul pentru ca de fapt uiti sa faci asta. Oricat de banal ar suna un singur zambet te poate face sa te simti bine. Este o teorie confirmata pentru ca in acest timp in organism se produce o eliberare de endorfine, de hormoni care au rolul de a te face sa te simti bine. Mai ales in momente de stres sa zambesti este ceea ce contracareaza se pare efectele negative ale unei situatii de tensiune.

Nu te hidratezi corect. Cum spuneam, ti se pare banal insa in fapt asta duce la dureri de cap, la un chin cand nu te simti bine si totusi trebuie sa iti faci treaba. Un lung sir de efecte care te fac sa nu te simti bine si in cele din urma sa fii stresat. Da, oricat de putin insa conteaza si te face sa fii mai cu seama stresat fara sa iti dai seama.

Ce muzica asculti? Ceea ce iti place sau ceea ce place altora? Pentru ca se pare ca fiind constransi sa ascultam o anume muzica din nou ne face sa ne simtim mai putin bine. Suntem stresati cand avem senzatia de somn si avem treaba urgenta de facut. Muzica ar trebui potrivita fiecarui cadru in parte de-a lungul unei zile.

Ne stresam pentru ca nu avem curatenie totala in casa? Cercetatorii asta spun pentru ca avem acea senzatie a lucrului ce nu a fost terminat. Pare ca totul este stresant pana la urma.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *