Blog

Mituri comune despre a fuma si a te lasa de fumat

Se crede ca fumatul este o modalitate de a slabi. Se crede de asemenea ca oricand se pot compensa efectele negative insa in realitate acestea sunt doar mituri. Iata cateva din cele mai comune aspecte ce se leaga de acest subiect:

  1. Fumatul slabeste. Intr-o oarecare masura spre exemplu cand fumezi inainte de masa se prea poate sa iti pierzi pofta de mancare. Cu toate acestea este un mit fals caci nu te ajuta sa slabesti. Ori cine si-ar dori sa slabeasca cu riscul de a-si afecta sanatatea.
  2. Oricum sunt daune deja pentru perioada in care ai fumat asa ca ce mai conteaza daca te opresti sau nu. Fals, oricand decizi sa te lasi de fumat iti ajuti sanatatea si cel putin sa nu mori tanar este ceea ce poti sa faci. In orice caz daunele nu se repara insa se diminueaza efectele.
  3. Poti echilibra balanta daca tii cont de o viata sanatoasa. Asadar, daca tii cont de o alimentatie ca la carte ai impresia ca poti tine totul in frau chiar daca de tigari nu te poti lasa. Cine te-a pacalit? Mananci sanatos insa iti imbatranesti tenul cu tigari si iti afectezi plamanii. Nu ai cum sa redresezi totul atat de usor si in continuare fumand.
  4. Te costa sa te lasi de fumat cum te costa sa intretii o dieta. Insa poate ca dulciurile la care poftesti sunt mai ieftine decat tigarile pe care le consumi in fiecare zi. Asadar din nou un mit fals, nu te lasa descurajat/a de aceasta falsa idee.
  5. Tigarile te fac mai fericit. Nu are cum. Iti induci singur aceasta stare din nevoia ta de a oferi corpului ceea ce este dependenta sa.

Nu in cele din urma tine cont ca mitul conform caruia tigarile te fac mai popular este de asemenea falsa iluzie. Ori pretul pentru asta nu se merita.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *