Servicii

Metodele de incalzire care vor scadea costul facturii la intretinere

Suntem deja in sezonul rece, iar oamenii folosesc tot mai mult sistemele de incalzire din case sau apartamente. Nu ne este strain faptul ca cele mai multe costuri ale facturilor la intretinere cresc substantial in momentul in care intram in sezonul rece.

Costurile facturilor pentru incalzirea locuintei au crescut din ce in ce mai mult de cand au crescut si preturile gazelor naturale sau cele de la curentul electric. Ei bine, exista totusi cateva metoda care sunt ieftine si la indemana oricui si prin intermediul carora putem mentine un confort termic in casa pe timp de iarna. Iata care sunt aceste metode:

Ferestre

In primul rand, ferestrele locuintei sunt foarte importante. In cazul in care aveti geamuri vechi cu tamplarie din lemn va trebui sa va asigurati ca acestea sunt foarte bine chituite, astfel incat aerul rece nu poate patrunde in interiorul locuintei. Este demonstrat stiintific faptul ca cea mai mare pierdere a caldurii se face prin intermediul ferestrelor, asa ca trebuie sa va asigurati ca aerul rece nu intra in casa.

De asemenea, trebuie sa stiti ca se pot inregistra pierderi de caldura chiar si in momentul in care aveti geamuri de termopan. Pentru a mentine caldura in locuinta va trebui sa inlocuiti draperiile vaporoase cu cele mai dense, mai pline. Astfel, caldura nu va iesi afara din locuinta.

Calorifere

Caloriferele sunt, de asemenea, foarte importante. Ceea ce este foarte important este ca oamenii sa incalzeaza toata locuinta odata. Astfel, este obligatoriu ca toate caloriferele din casa sa fie incalzite cel putin pentru o ora pentru a incalzi intreaga casa. Personal, recomand calorifere verticale bucatarie de la shop-einstal, deoarece aici veti gasi cele mai calitative produse si echipamente. De asemenea, indiferent cat de mult vi se pare ca aceste calorifere au un aspect inestetic, este o solutie care primeaza ca acestea sa nu fie acoperite.

Soarele

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii apelau la aceste trucuri in momentul in care isi doreau sa fie mai cald in locuinta. Mai exact, oamenii se bucura de acumularea caldurii oferite de soare de timpul zilei. Astfel, pe timpul zilei este foarte indicat sa tineti geamurile descoperite pentru ca soarele sa patrunda in locuinta si sa incalzeaza in mod economic incaperea.

Izolatia

Ceea ce trebuie sa mai stiti este faptul ca nu doar ferestrele sunt raspunzatoare de pierderea caldurii, ci si zidurile exterioare. In momentul in care stratul termoizolator exterior lipseste este normal sa se produca pierderi de caldura. Unii oameni pun mobilierul pe zidul exterior si astfel se amortizeaza pierderea caldurii. Astfel,daca urmati acest sfat veti reusi sa obtineti o izolatie termica mai buna a incaperii.

Usi inchise

De asemenea, usile trebuie sa fie inchise in camerele mai racoroase. In plus, se recomanda ca acestea sa nu fie folosite pe timpul noptii, deoarece fluxul de aer rece nu doar ca va mentine frigul in incapere, ci va imprastia aer rece si in celelalte camere. Se recomanda ca usile sa fie inchise si foarte bine izolate pentru a mentine caldura in intreaga locuinta.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *