Mergand pe principiul ca tu ai dreptate, tu ai dreptul si vazand si o singura cale de rezolvare a unei situatii problematice nu vei face altceva decat sa iti asumi un proces, de lunga durata si pentru care trebuie sa lupti cu probe in speranta ca rezultatul va fi unul satisfacator.
Insa chiar si atunci cand un proces este deja pe rol cu principiul ca niciodata nu este prea tarziu poti opta pentru un birou de mediator sa rezolve amiabil ceea ce pana acum nu s-a putut. Nu este o discutie de prietenie, mediatorul nu este cel partinitor exceptand a fi prieten cu partea de comunicare. Nu trebuie sa te gandesti ca un mediator te va infleunta, va da un verdict si poate ca nu este ceea ce iti doresti. Intr-un mod concret ceea ce un mediator va face este sa aduca o noua perspectiva a situatiei. Exista de ambele parti cereri insa nici unul nu aduce o solutie. Un birou de mediere va face din aceasta situatie o cerere si o oferta, de la si pentru ambele parti.
Cine se poate adresa unui birou de mediere? Chiar si cei care au ajuns deja in punctul procesului, cei care au proces in desfasurare. Ideal ar fi ca ajutorul pe care il vezi intr-un mediator sa fie primul pas pana la procese insa nu este prea tarziu. Cu o baza legala care va demonstra ca ambele parti sunt dispuse sa se alature la masa negocierilor procesul poate fi suspendat pe o perioada de la 3 luni. Este timpul in care sa poti constientiza ca procesul nu este ceea ce iti doreai, este timpul in care sa poti conta ca un birou de mediere va aduce mai facil ceea ce multumeste ambele parti pentru a incheia mult mai repede si eficient conflictul.
In ceea ce priveste domeniul de activitate a biroului de mediere poate fi vorba atat de raporturi locative cat si despre cele comerciale, de natura personala, legate de partaj si divorturi. Ro-mediere iti aduce o lista lunga a situatiilor in care te poti afla si care se pot rezolva cu discutii repetate care sa aprofundeze cazul si pana la urma sa aduca un rezultat optim.