general Stiri

Mai obosit ca niciodata

Oboseala trebuie sa aiba si ea o explicatie. Fie ca este vorba de un program de somn incomplet, fie ca este vorba de o stare psihica ce se trage de la vreme trebuie sa se identifice cauza pentru a se lua masurile necesare pentru asta. Ce este greu de explicat tine de faptul ca in unele cazuri oboseala tine de o serie de factori greu de identificat.

Sunt lucruri in jurul tau care iti dau acea stare de oboseala chiar si fara sa stii. Ar putea fi vorba de:

Nu faci miscare. O viata in care nu ai parte de efort fizic este nu numai una plictisitoare insa in egala masura una care te oboseste. Ca si cand corpul tau intra intr-o stare de hibernare si pentru ca nivelul de oxigen nu este cel potrivit ajungi in punctul in care te simti mai mereu obosit.

Consumul de cafea in mod repetat este cel care va afecta ritmul natural al organismului de a se trezi si de a se culca. Asa ca mai ales cu 6 ore inainte de somn ar trebui sa eviti consumul de cafea. Chiar daca exista teorii conform carora cafeaua este cea care te invigoreaza si este un plus pentru sanatate tine cont de faptul ca excesul de orice fel nu face bine.

Cata apa bei pe zi. Hidratarea conteaza si ea. In acest sens daca nu exista regula de 8 pahare de apa pe zi ca o medie si nu o regula strica organismul nu va functiona la nivelul sau optim. Asadar, intervin durerile de cap ca o prima forma alarmanta, intervin starile de lene si un lung sir de aspecte ce se leaga unele de altele insa rezultatul este acelasi, de a te obosi.

Nu in cele din urma se pare ca si munca de birou este cea care afecteaza in conditiile in care statul pe scaun si rutina din acest punct de vedere este cea care afecteaza.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.