general

Mai aproape de o diagnosticare usoara

Un nou proiect anuntat se pare ca va face mai usoara misiunea de diagnosticare a pacientilor. Caci daca nu urmam sfatul de a preveni pana sa tratam o afectiune, o boala cel putin sa se poata diagnostica corect si rapid pentru ca tratamentul sa fie eficient este o nevoie. In acest sens cercetatorii germani urmaresc sa dezvolte o batista care sa lucreze ca un mini laborator. Finantarea celor de la guvernare a permis sa se ajunga intr-un punct de dezvoltare a unei batiste care sa puna un diagnostic corect al celor care sunt raciti sau gripati si nu numai. Asta se intampla la Fraunhofer Institute for Biomedical Engineering din Potsdam.

Cum functioneaza batista. Aceasta are in compozitia sa molecule ce se ataseaza de un polimer. In contactul cu un virus polimerul se schimba ca si structura si ca urmare se schimba culoarea. Ceea ce va face ca diagnosticul sa spuna clar despre ce tip de raceala sau gripa este vorba. Actioneaza similar unui test de sarcina care sa aduca deja un prim pas despre ceeea ce se intampla in corpul tau.

Insa nu numai gripa sau raceala banala sunt acele afectiuni ce pot fi diagnosticate caci intentia este de a extinde lista catre bacteriilor Salmonella si Campylobacter, de asemeni si pentru MRSA, responsabil de numeroase decese caci se arata rezistent la antibiotice.

Insa cercetarile sunt in continuare menite sa perfectioneze si sa realizeze 100% acest proiect insa cert este ca lucrurile merg spre bine si cu speranta ca se va putea folosi cat mai rapid in viitorul apropriat. Si cu tehnologia avansata in acest sens o astfel de suprafata ce se foloseste in cazul batistelor va putea fi o noua metoda de a verifica igenizarea suprafetelor, acesta fiind doar un singur exemplu privind domeniul de folosire.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *