Realitatea

Lumea e plina de informatii greu de crezut

Sunt foarte multe lucruri interesante in jurul lumii care iti capteaza atentia si te fac sa iti schimbi oarecum parerea in legatura cu anumite idei.

Exista mai multe sinapse (conexiuni nervoase) in creierul tau decat sunt stele in galaxie

Astronomii estimeaza ca sunt mai bine de 200 de miliarde de stele prezente in Galaxia Calea Lactee. Un numar destul de impresionant daca stam si ne gadim bine. Dar oamenii de stiinta din domeniul neurologiei estimeaza ca un copil de 3 ani are un numar de 1 quadrilion  de sinapse. Pe masura ce anii trec un adult ajunge sa piarda o mare parte din acestea, dar tot are un numar de 500 de trilioane de sinapse.

Exista o bomba nucleara pierduta undeva pe coasta Georgiei

Pe data de 5 februarie, 1958, un bombardier de tip B47 avea la bord o bomba nucleara de peste doua tone s-a prabusit in zona coastei Georgiei. Pilotul a fost ingrijorat de faptul ca bomba s-ar putea desprinde de avion asa ca a decis sa o lanseze in apa undeva in Savannah Georgia in apropiere de Wassaw Sound. Marina americata a cautat bomba timp de ani intregi dar nu au reusit sa o recupereze.

Desi fortele aeriene spune ca bomba nu continea plutoniu, mai tarziu a fost gasit un document in care Secretarul Securitatii Nationale din 1966 a declara ca bomba este o „arma completa”. Aceasta avea o capsula nucleara ce continea atat uraniu cat si plutoniu.

Fortele Aeriene spun ca daca bomba este in continuare intacta, riscul imprastierii materialelor toxice este foarte mic. Daca bomba nu va fi deranjata sau miscata, oriunde s-ar afla acum, nu ar trebui sa fie un pericol pentru cei din zona. Chiar si asa pericolul este prezent si o eventuala explozie ar putea duce la raderea unui oras de pe suprafata pamantului,  situatie ce ar duce la pierderea multor vieti nevinovate.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.