Blog general

Lucruri simple si marunte insa care te afecteaza

Este atat de curios si surprinzator cum un singur detaliu poate sa faca o mare diferenta. Iar in ceea ce priveste viata se pare ca sunt anumite lucruri care daca lipsesc sau facem abuz riscam sa ne afectam starea de sanatate. Este timpul sa nu le mai tratamt ca simple aspecte data fiind importanta pentru fiecare caz in parte.

  1. Se spune ca este indicat sa mergi pe jos. Asta va insemna sa inlocuiesti orele de sport cand timpul nu permite. Insa daca mergi la serviciu pe un drum prea lung ce tine mai mult de 30 de minute de mers pe jos iti vei scurta viata. Un studiu in acest sens arata ca acest lucru este posibil in comparatie cu cei care parcurg un drum mai scurt. 
  2. Privitul la televizor sau pur si simplu la orice tip de ecran. Calculatorul asadar. Ceea ce depaseste 4 ore pe zi aduce un risc de peste 100% de a avea atac cerebral sau infarct. Studiile arata ca daca timpul petrecut in acest fel de pana la 2 ore poate echivala cu ani de viata, aproximativ 1,4 ani.
  3. Cand nu zambesti. Cand o stare proasta te acapareaza gandeste-te ca in acel moment undeva in lume o persoana impinge o usa acolo unde scrie „trage” si invers. Sa zambesti in fiecare zi, sa iti gasesti resursele pentru a glumi inseamna mai mult decat crezi pentru sanatate. Asta aduce un plus pentru imunitate, pentru arderea caloriilor si faca ca stresul sa fie uitat.
  4. Cand uiti de prieteni. Pe langa faptul ca este nepoliticos te si afecteaza din punct de vedere al sanatatii. Si asta pentru ca lipsa de socializare aduce un egal ca si efect al stresului. E ca si cand ai fi stresat tot timpul, ceea ce, conform studiilor, iti scurteaza viata.

Si nu in ultimul rand lenea. Tradusa prin a sta mult pe scaun aduce minusuri. Cei care scurteaza aceasta perioada la maximul de 3 ore pe zi au pana la 2 ani mai mult din viata.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *