Casa si gradina Tehnologie

LED pentru iluminat – o alegere avantajoasa

magicled.roAtunci cand cauti o solutie economica avantajoasa pentru iluminat, te orientezi catre becuri economice, becuri care sa aiba un consum redus dar care sa ofere si aceeasi intensitate luminoasa dorita. Poate fi vorba de iluminat ambiental – caz in care poti sa optezi pentru o banda cu leduri de la Magicled.ro – sau poate fi vorba de becuri normale. Tehnologia LED s-a dezvoltat si a devenit o solutie foarte avantajoasa in ceea ce priveste iluminatul.

Reducerea consumului de energie electrica este principalul avantaj al becurilor cu led, fie ca vin sub forma de tuburi, becuri clasice sau benzi led. Nu se compara consumul de 60, 75 sau 100 W cu cel al becurilor led – maxim 10 W. Chiar daca va trebui sa instalezi separat si alimentatoare pentru benzi led sau pentru spoturile cu led din locuinta, tot nu vei ajunge la consumul pe care il fac becurile cu incandescenta sau neoanele.

Avantajele solutiilor de iluminat cu led sunt insa mult mai multe decat simpla reducere a consumului. Durata de viata a unui bec led o depaseste cu mult pe cea a unui bec clasic – daca acesta din urma poate functiona pana la 10.000 ore, un bec led poate avea o durata de functionare de peste 100.000 ore. Cu intretinere minima, fara a emana caldura (un alt consumator de energie electrica in cazul becurilor clasice) dar si mult mai rezistente la socuri si vibratii, solutiile de iluminat bazate pe tehnologia led sunt astfel mult mai avantajoase.

De ce spun toate aceste lucruri? Pentru ca am ales becurile si benzile cu led pentru propria casa. Am inlocuit toate spoturile din holuri, debarale si dressing cu spoturi cu led. Becurile clasice sau economice din camere le-am inlocuit de asemenea cu becuri cu led, iar pentru partea de ambient am ales benzi led care sa contureze paturile, blatul barului din bucatarie sau marginile peretilor din holuri.

Un alt avantaj al solutiilor de iluminat cu led este si faptul ca poti regla intensitatea luminoasa dupa cum doresti. M-am vazut pus in situatia de a pune si un controller pentru banda led instalata prin casa, sau senzori de miscare care sa aprinda luminile ambientale pe masura ce traversezi un hol sau o camera. Da, stiu ca suna a moft, dar aspectul creat nu se compara cu nici o alta varianta de iluminat. Pentru toate aceste solutii am ales magicled.ro – site-ul de care va spuneam si mai devreme; aici am gasit cele mai potrivite surse si corpuri de iluminat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.