general Noutati Stiri

Lectura te ajuta la dezvoltarea creativitatii

Lectura este una din cele mai vechi pasiuni ale omenirii, incat din ce in ce mai multi oameni au ajuns sa iubeasca o carte buna, care ii fac sa simta aventura rasfoirii unor pagini de calitate. Cei mai mai artisti au fost iubitori de carti, indiferent de tipul acestora, de la romantice, aventuriere, politiste, psihologice sau sociale, incat au ajuns sa creeze o arta din a citi, au ajuns sa fie unii dintre cei mai mari savanti ai lumii contemporane.carti1

Cele mai bune motive pentru care merita sa citim:

  1. Lectura ne ajuta sa ne dezvoltam creativitatea, incat ne pune in pragul imaginatiei, de a ne afla in timpuri diferite, cu personaje diferite in evenimente diferite, incat putem sa ne imaginam o viata placuta fara sa fim nevoiti sa platim.
  2. citind o carte ajuti un scriitor, precum si editura la care a fost publicata cartea respectiva, astfel incat a cumpara o carte de pe rafturile librariilor aduce mai mult bine decat a rasfoi un link online.
  3. se merita sa citim deoarece lectura este cea mai veche forma de invatare, si de a afla informatii despre trecutul nostru, culegand informatii valoroase despre omenire.
  4. privita dintr-un punct de vedere, lectura este o modalitate de relaxare, iar din alt punct de vedere creste flexibilitatea creierului, incat iti dezvolta cultura generala si iti permite sa iti formezi noi legaturi neuronale, pe care le poti folosi in decursul vietii.
  5. cu ajutorul lecturii ai acces la cele mai intime ganduri ale celor mai mari scriitori, fie ca este vorba de scriitori romani, fie ca este vorba de scriitori straini.
  6. lectura este mijlocul care adanceste relatia dintre parinti si copii, mai ales daca acestia citesc carti de povesti si poezii impreuna.
  7. cititul este parte din fiecare si constituie un proces mental activ, care ne supune intreaga activitate mentala unui proces ciclic a rotitelor de memorie.

Nu trebuie sa uitam nicicand ca o lectura buna este probabil cel mai sanatos mijloc de a ne relaxa, indiferent ca suntem intr-o excursie, ca suntem pe plaja sau in pat incercand sa adormim.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *