Blog

Lectii de cosmetica ca la salon

Sprancenele ne pot schimba complet fizionomia. De aceea trebuie sa alegem un mod de a ne pensa cat mai usor, eficient si potrvit. O tehnica foarte folosita in ziua de astazi este pensatul cu ceara. Aceasta vor crea o linie naturala sprancenelor, iar o forma potrivita va evidentia ochii si va echilibra trasaturile frumoase ale fetei.

Inainte sa te apuci de epilarea cu ceara a sprancenelor trebuie sa iti definesti arcul de sprancene in functie de forma fetei: ovala, lata, rotunda, patrata. Pentru a sti aceast lucru, trebuie sa iei o oglinda in mana si sa trasezi cu ajutorul unui creion o linie verticala care face legatura dintre nari si coltul interior al ochiului.

Pentru a-ti da seama unde ar trebui sa se termine spranceana, traseaza, de asemenea, o linie de la coltul gurii la coltul exterior ochiului. Nu lasa o distanta prea mare intre sprancene deoarece va face nasul sa para mai gros. Coltul interior al sprancenei trebuie sa fie mai gros decat restul sprancenei.

Momentul perfect pentru inceperea procesului de pensat este dupa ce iesiti din dus deoarece atunci porii sunt deschisi de caldura si fiere de par se vor smulge mult mai usor. Fierele de par se smulg in directia cresterii firului de par. Trebuie sa faci miscari bruste si rapide si sa prinzi firul de par cat mai tare de la radacina. Pentru simetrie, trage firele de par in mod simultan la ambii ochi.

Sigur, nu folosesti niciodata lame de ras pentru pensat. Penseta este cea mai usoara si mai putin costisitoare. Insa, in cazul in care aveti posibilitate puteti folosi ceara pentru sprancene.Ceara se utilizeaza calda, la fel ca si pentru restul corpului, aplicand-o in directia cresterii firului de par si tragand-o brusc contrar cresterii firului de par. Nu uita sa pui o banda mica, verticala de ceara, intre sprancene.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *