general

Jocurile de noroc si naivii

In medie cel putin o data in viata fiecare persoana este tentata sa isi incerce norocul. Fie ca este vorba de loz in plic sau de un bilet la loterie macar sa incerci este ideea pe care sa o urmezi. Unii castiga, altii mai putin, unii  mai incearca, altii sunt dezamagiti si fara speranta de a reveni in cercul jocurilor unde pur si simplu norocul iti este ghid.

Desi totul tine si de nivelul de trai, de puterea gandului, desi pentru unii este doar o placere in cele din urma in toate cazurile reprezinta o cotizatie catre fondul casinourilor. Practic platesti si pierzi si ceea ce tu ai platit este o mica parte pentru ceea ce altul ar putea sa aiba. Principiul nesanatos de a incerca pana cand poate puterea mintii este cea care sa iti dea o sansa in plus daca nu divinitatea sau intamplarea duce pana in pragul in care sa cheltuiesti atat de mult ca un naiv si sa constati ca fost timp pierdut si bani in egala masura.

Jocurile de noroc sunt insa pentru unii aproape ca un stil de viata. Cu o strategie bine pusa la punct, cu un ritual de participare si emotia de fiecare data la o extragere nimic nu pare plictisitor. Unii au deja un antrenament in acest sens si cu o oarecare matematica in cap incearca de fiecare data sa intuiasca ceea ce va urma. Insa raman atat, va urma, caci speranta nu se pierde niciodata, iar placerea nici pe jumatate.

Insa cu ideea ca nu iese fum fara foc pentru unii un noroc chior la un moment dat le da speranta ca a continua inseamna perseverenta de a cauta marea sansa in viata. Te-ai gandit ce ai putea face cu o suma fabuloasa? Miile de exemple ale celor care au castigat si pierduti in ratiune de o suma atat de mare nu au mai fost in stare decat sa cheltuiasca fara masura…totul este un joc de noroc pana la urma, chiar si viata in sine.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *