Blog Realitatea Stiri

Interesant- ce se intampla cu tine cand te indragostesti

Nu degeaba se spune ca atunci cand te indragostesti ai parte de fluturi in stomac si nu numai. Se pare ca in mod concret ajungi sa te manifesti total diferit de modul in care obisnuiai sa o faci. In orice caz, specialistii au analizat cazul si au ajung la concluzia ca atunci cand ne indragostim corpul nostru resimte anumite efecte.

  1. Stiai ca atunci cand rosesti se pare ca si stomacul tau pateste acest lucru? Asa se face ca daca astfel de momente se intampla vei simti ca si arsuri la stomac.
  2. Contrar a ceea ce se spune si se crede despre faptul ca a fi indragostit te face sa iti salte inima din piept de fapt efectul invers, acela de a avea batai de inima mai scazute. Ritmul scade simtitor. Ce se intensifica totusi tine de activitatea creierului. In astfel de cazuri, s-a dovedit faptul ca o persoana indragostita ajunge sa aiba activate nu mai putin de 12 parti ale creierului, in acelasi timp.
  3. Fericirea chiar se simte. In astfel de perioade ale vietii corpul elibereaza mai multa dopamina, hormon ce indica si influenteaza starea de bine. Sa fii euforic este la ordinea de zi si mai presus de asta tine de faptul ca nu prea ai somn. Se pare ca celebrele vorbe de duh au si ele un substrat de adevar.
  4. Stiai ca indragosteaal te face sa resimti mai putin anumite dureri? Asa se face ca la nivel de creier se actioneaza anumiti centri care fac ca durerea sa nu fie resimtita deloc sau mai putina.
  5. La acelasi capitol de hormoni se pare ca in corp se actioneaza si elibereara de oxitocina. Aceasta te face mai uitic si nu degeaba se spune ca esti cu capul in nori. Este afectata in principal memoria de scurta durata asa ca nu vei tine minte cu ce te-ai imbracat ieri sau unde ai pus cheile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *