servicii funerare
Servicii

Inmormantarile pentru cei necasatoriti – cu ce sunt diferite

Se spune ca indiferent de statut social si alte aspecte, moartea reduce totul la acelasi sfarsit. Exista insa in cultul mortii, in functie de regiune, de cult religios si alte traditii, anumite diferente in functie de statutul celui trecut in nefiinta. Sunt cateva diferente intre inmormantarile celor batrani fata de cei care au decedat necasatoriti fiind.

Servicii funerare similare

Nu se poate spune ca serviciile funerare difera. Fie ca vorbim de firmele de pompe funebre Bucuresti sau din alte zone ale tarii, in mare parte sunt respectate aceleasi principii, intrucat exista si o lege funerara in vigoare. Asadar de imbalasare si manipularea defunctului, cu priveghere de 3 zile oricine are nevoie.

Pentru cei necasatoriti o preferinta este in ceea ce priveste sicriul. In mod special pentru femei o optiune este sicriul alb, ca simbol al faptului ca nu a trecut prin etapa casatoriei, sa fie imbracata in mireasa. De asemenea, tinuta este cea specifica, de rochie alba, semn al puritatii. Nelipsit va fi si buchetul de mireasa, buchet de flori ce simbolizeaza insasi viata si tineretea.

In cazul baietilor si barbatilor necasatoriti tinuta va fi un costum si din gama de accesorii celebra concarda, ca un mod simbolic de a crea contextul similar al casatoriei.

Un alt element de diferente, mai degraba o traditie ce se respecta cu precadere in zona rurala se refera la muzica ce acompaniaza convoiul funerar. Se spune despre aceasta muzica ca este jalea cantata, indeosebi pentru ca tristetea este cu atat mai mare, cu cat cel trecut in nefiinta nu a avut sansa de a-si trai viata. Ritualul traditional in acest sens spune ca muzica va rasuna la inmormantarile celor care aveau pana in 40 de ani.

Inmormantare cu fast

De regula, inmormantarile sunt un lung sir de obligatii, daca nu crestine, atunci morale. Sunt cazuri in care cei trecuti in nefiinta si-au marturisit preferintele in timpul vietii, asadar familia indoliata are de respectat anumite lucruri. In Romania insa nu exista o industrie atat de dezvoltata a acestei nise. Prea putini au un plan funerar realizat inca din timpul vietii.

Daca in strainatate vorbim si despre sicriele la comanda, personalizate, in tara vorbim despre cele simple sau cele mai sofisticate si automat mai scumpe. Oricum ar fi, pachetele funerare vor fi avantajoase. Acestea pot include servicii variate si accesorii funerare, iar preturile difera astfel incat sa existe optiuni accesibile pentru toate buzunarele.

Pentru cei care isi permit, poate fi aleasa o limuzina in loc de dric clasic, catafalc si capac frigorific. Acestea sunt de obicei parte din gama de lux.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *