general

Inamicul numarul 1, stresul

Pare extrem de usor sa dai sfaturi si sa spui celor din jur ca ar trebui sa faca ceva pentru a scapa de stres. Insa in concret este destul de greu sa faci asta. Si cand ti se intampla tie pare greu de crezut. Dar asa cum spun specialistii ar fi ideal sa tii cont de aspecte precum:

  1. Trebuie sa vorbesti despre asta. Oricat de banal ti se pare singuratatea este si ea la fel de grava ca si o boala fizica. Ajungi sa te gandesti tot mai mult la asta, te framanti si te consumi pe interior. Insa cand te eliberezi de asta pare mai usor. Asa ca nu te sfii sa vorbesti despre ce ti se intampla, despre greutati. Fie ca va fi vorba de cei care trec prin ceva asemanator, fie ca iti sunt aproape, din familie si te vor sustine moral conteaza ca ai pe cineva in sprijinul tau.
  2. Incearca sa reduci din munca la care esti supus in fiecare zi. Vezi asta in filme si ti se pare atat de usor sa o faci, sa iti iei concediu pur si simplu. Chiar daca nu vei putea sa faci asta menajeaza-te pentru ca stresul te acapareaza nu numai cand vine vorba de tine, de stilul si atitudinea ta insa si de starea de sanatate.
  3. Stii cum se spune, trebuie sa vezi si partea plina a paharului. Asa ca trebuie sa iti cauti resursele care te fac sa te simti bine, chiar daca este vorba de o simpla baie cu spuma sau o plimbare cu animalul de companie.

Una peste alta stresul se poate combate si de la interior si asta pentru ca ai putea simti la un moment dat stari agravante si de oboseala. Ai nevoie de magneziu, de calciu si de vitamina C pentru a-ti stimula organismul si imunitatea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *