Blog general

Imaginatia depaseste cunoasterea

Se spune ca a detine informatie inseamna sa ai control asupra unei situatii, sa fii superior. Informatia este cea care te ajuta in toate si cand aceasta lipseste este clar ca intr-un top esti departe de a fi cel mai bun. Cum insa inventivitatea te scapa uneori de astfel de cazuri, daca nu stapanesti in totalitate ceea ce trebui ca si bagaj de cunostinte cel putin o idee generala te poate ajuta. Asta daca intelegi despre ce este vorba.

Dovada  clara ca lipsa de cunoastere este cea care face diferenta in randul elevilor care au dat bacalaureatul „perlele” sunt cele care scot la iveala lispa de interes pentru studiu. Daca emotia este cea care poate ridica probleme uneori si iti aduce o lipsa de concentrare este greu de crezut ca toti au patit la fel. Cu gandul sa scrie ceva si o foaie de examen goala arata dezinteresul pentru ce inseamna aceasta etapa multiple situatii arata hilarul. Cum cratima in viziunea unora este cea care aduce o usurinta insa nu in citire ci..cand mergem pe jos pentru unii elevi intrebarile retorice au fost menite sa arate ca este aberant ce trebuie ei sa comenteze; cu scuzele de rigoare si cu termeni moderni un subiect de examen devine o discutie amicala cand fiecare dezbate fara limite si bariere de formalitate.

Daca s-a ajuns si in punctul in care elevii au scris cu scuze sau fara dar explicatii menite sa aduca corectorii in punctul in care sa le fie mila si sa ofere cel putin o nota de trecere este mai mult decat evident ca acest examen nu mai este cu nici o legatura in a demonstra si pentru cei in cauza ca pregatirea lor este sau nu una evidenta. Acolo unde nu au stiut pur si simplu au justificat ca poate subiectul nu este unul corect. Hilar, adevarat si in final trist raportat la nivelul de cunostinte.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *