Trucuri

Iluzii optice cu apa

http://alimentos.org.es/img-alimentos.org.es/agua.jpgTe-ai gandit ce ai putea face cu apa? Suna ciudat caci ce poti sa faci cu ea insa ai sa fii surprins sa afli ca o sticla de apa iti poate fi pana la urma sursa pentru diverse iluzii optice si pentru a impresiona pe cineva. Din lumea stiintei afla ce poti sa faci doar cu o sticla de apa:

  1. Creeaza efectul de oglinda cu imaginea intoarsa. Stiai ca daca pui un pahar pe care il umpli treptat cu apa in fata unui ecran cu doua sageti spre dreapta dupa ce umpli paharul acestea vor fi spre stanga?
  2. Trucul apei cu piper este si el interesant. Umple un bol cu apa in care adaugi ulterior piper. Daca vei baga un deget uns cu sapun particulele de piper se vor indeparta imediat spre marginile bolului cu apa.
  3. Trucul cu bautura. Un shot plin cu apa vine pus peste unul plin cu bautura, lasand doar un spatiu foarte mic intre acestea, cat sa picure apa. Dupa ce il lasi sa actioneze vei avea in paharul de sus toata bautura alcoolica. Ai nevoie de rabdare cat 10 minute.
  4. Stiai ca un balon plin cu apa supus efectului termic, o lumanare aprinsa spre exemplu, nu pateste nimic? Nu explodeaza. Incearca!
  5. Daca vei face o fisura intr-o sticla cu apa si prin acea fisura indrepti un laser se va creea impresia ca apa care curge este colorata, asemeni laserului.

Sau te-ai intrebat cum ai putea sa ingheti apa instant? Pentru asta ai nevoie de apa curata, pura, pe care sa o pui la frigider si cand ajunge la 32 de grade Fahrenheit da un soc sticlei. Incearca ulterior sa pui acea apa peste gheata si vei vedea ca nu curge picatura cu picatura ci ingheata.

Acestea sunt doar cateva trucuri pe care le poti face cu apa. Impresioneaza-ti prietenii cu ceea ce stii sa faci!

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *