Blog

Iertare de pacate online

Avem magazine online, intalniri online, discutii si viata sociala online. De ce nu am avea si spovedanie online? De fapt deja exista, un trend ce il urmeaza cei care gasesc usorul in a se confesa fara efort. La un click distanta sta iertarea de pacate. Asta in lumea  moderna cand pana si religia se adapteaza. Pana la urma Dumnezeu exista peste tot.

O totala contradictie caci unii spun ca este o alternativa la mersul la biserica. Timp nu mai avem insa pacate da. Si totusi reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane spun ca o astfel de practica nu este acceptata, recunoscuta. Sa fie asadar doar iluzia? Caci am ajuns in punctul in care exista si aplicatii pentru telefoane inteligente care sa aduca un mic ghid de spovedanie. Sau exista confesarea cu webcam. Oferte diverse astfel ca pacatosii pot doar sa isi aleaga metoda prin care sa beneficieze de binecuvantarea si iertarea de pacate.

Ai putea crede ca suna SF si pana la urma asta ar putea fi o amenintare la practica bisericilor. Fara consumatori de religie nu se mai inregistreaza aceeasi prezenta, nu se mai vand lumanari, nu se mai fac donatii. Nu ar fi in interesul preotilor sa accepte astfel de metode de spovedanie. Insa exista si contrariul caci exista tot felul de site-uri care ofera spovedanie online. Lumea nu se sfiieste sa isi impartaseasca problemele de familie, din viata intima si asteapta un raspuns. Pe cat de multa expunere pe atat de multa retinere totodata caci din spatele calculatorului este foarte usor sa compui sau sa spui anumite lucruri; identitati false si aceeasi falsitate in idee de mantuire.

Curios ar fi cum se practica o spovedanie de acest tip. Daca vei incerca vei gasi o lista de „optiuni” pentru a bifa ce tip de pacat ai savarsit. Si iata cum iertarea de pacate onlien spulbera ideea de sacralitate a tainei confesiunii si cum modernul isi arata influenta si in acest segment.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *