general

Idee pentru un eveniment reusit – gheata carbonica si intrebuintarile ei

c6a940a99adc5f3d01c5af0c21bf5246De cele mai multe ori, lumea in care traim, Secolul Vitezei, criza economica, toate ne inping spre automatizare. Foarte rar abia de mai gasim timp pentru noi, timp sa ne relaxam, timp sa ne distram. Tocmai din acest motiv, fiecare eveniment de acest gen ne marcheaza. Pentru aceasta trebuie sa ne asiguram insa ca fiecare din aceste evenimente este unul special si ca n-o sa-l uitam prea curand.

Primul exemplu despre care vorbim este nunta, cel mai important eveniment din viata unui cuplu. Pregatirile care stau in spatele acestui eveniment sunt imense. Care este elementul care il transforma intr-un eveniment cu adevarat special? Ajungem aici la punctul 0 al discutiei noastre si anume ideea despre care citeati in titlu. Numele ei este gheata carbonica.

Daca nunta este cel mai important eveniment din viata mirilor, valsul mirilor este poate cel mai frumos moment din toata seara respectiva. Cum ar fi, ca mireasa sau mire sa te pui intr-o lume de basm, sa ai impresia ca dansezi pe nori?

Suna tentant si gheata carbonica ieftina poate creea acest efect. Cu ajutorul ei se formeaza fumul greu care pe scena va parea intr-adevar desprins din basm. Forma lor de nori iti va da impresia ca valsul mirilor este o bucata rupta de pe cer, cu nori cu tot.

Mergem mai departe si luam ca exemplu o petrecere obisnuita, de Craciun de exemplu, la care te intalnesti cu toti cei dragi. Dar ce faci daca esti tu cel care organizeaza petrecere? Care sunt „sarea si piperul tau” pentru acea petrecere?!

Ei bine, ai putea lua in considerare faptul ca poti folosi pentru atmosfera de vis gheata carbonica insa intr-o alta forma fata de cea amintita mai sus.

Suna ciudat insa chiar si in cazul bauturilor reci, poti creea impresia ca fierb. Gheata carbonica in forma granulata poate produce un efect senzational in acest sens. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci granule din ea in paharele cu bautura, fie ele cocktailuri sau chiar si vinuri. Aceasta va creea un efect de fum, evaporandu-se in aproximativ 3-5 minute.

Avand in vedere faptul ca gheata carbonica este consumabila 100%, bauturile in care se introduc granule, se pot consuma fara nici o problema. Imagineaza-ti numai o masa plina de cocktailuri de toate culorile condimentate cu ceea ce pare a fi un fum alb. Efectul este de nedescris.

Pe acest principiu, puteti marca fiecare eveniment, fie el o noapte de Anul Nou, o petrecere intr-un club sau un spectacol pe o scena.

Gheata carbonica este utilizata in mai multe domenii cum ar fi de exemplu viticultura. Aici, specialistii recomanda folosirea ei in tot procesul de realizare al vinului. Pentru inceput, gheata carbonica poate fi folosita pentru pastrarea strugurilor proaspeti in recipiente si pentru impiedicare fermentarii premature. Mai apoi, in procesul de fermentatie ea poate fi folosita pentru a preveni oxidarea mustului.

Din alte domenii in care este folosita gheata carbonica amintim de cel alimentar, medical cat si pentru procese de prelucrare a unor materiale cum ar fi in procesul de sablare intrucat gheata carbonica este naturala si nepoluanta.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.