general

Iata cat de benefic este rasul!

Viata a avut tot timpul un element de stres, indiferent de perioada in care a trait o persoana. Chiar si generatiile anterioare au avut partea lor de stres pentru diverse motive. Aceasta observatie este sprijinita de faptul ca umorul si rasul sunt la fel de eficiente astazi ca si in alte vremuri, pentru a distrage atentia de la problemele si stresul zilnic.

Daca nu exista absolut nici un dubiu despre faptul ca rasul ne face sa trecem mai usor peste probleme, este dovedit si stiintific ca este benefic pentru sanatate in multe feluri, imbunatatind circulatia sangelui si fortificand sistemul imunitar. Acestea ajuta la prevenirea si combaterea unui numar de boli si elimina atat suferinta emotionala cat si cea fizica. Terapia prin ras poate fi folosita pentru reducerea riscului unor afectiuni precum hipertensiune, ulcer, artrita, atac cerebral, diabet si chiar afectiuni ale inimii.

Beneficiile fizice ale rasului incep cu revigorarea imunitatii, prevenind aparitia numeroaselor boli. Rasul imbunatateste circulatia sangelui si creste nivelul oxigenarii, fortificand imunitatea organismului impotriva agentilor patogeni.

Rasul reduce nivelele anumitor hormoni precum cortizol si epinefrina, care sunt asociati cu stresul, ajutand astfel la relaxare si la eliberarea de stres, anxietate, depresie, furie, si iritare si reduce de asemenea si durerea. Se dovedeste a fi foarte benefic pentru persoanele ce sufera de hipertensiune, ajutand la reducerea la normal a presiunii sangelui.

Rasul este un bun exercitiu abdominal, pentru respiratie, picioare, spate si muschii fetei, are avantaje si pentru digestie si absorbtia nutrientilor, ajuta la arderea caloriilor, si pe langa toate acestea – fapt dovedit medical – ajuta la pastrarea sub control al nivelului de glucoza din sange, fiind o unealta importanta in tinerea sub control a diabetului.

Un individ sanatos cu o atitudine pozitiva este binevenit oriunde si cu orice ocazie, fie ea sociala, personala sau profesionala. Un bun simt al umorului si abilitatea de a gasi amuzamentul in orice situatie, fie ea cat de mica, mareste acceptabilitate unei persoane in orice mediu, o astfel de persoana te poate face sa te simti confortabil indiferent de situatie. Rasul are o influenta pozitiva asupra multor aspecte din viata, asa ca cel putin zambiti mai mult, pentru inceput.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *