Blog

Grija pentru protectia solara

http://sanatate.bzi.ro/public/upload/photos/8/lotiune_protectie_soare.jpgNu pare atat de greu insa tot ne confruntam cu probleme cand vine vorba de modul in care aplicam crema de protectie solara. Aceasta are nevoie doar de o atentie cat de mica si aplicata corect ajunge sa fie cea care isi indeplineste scopul total.

Din lista de atentii speciale fata de crema solara tine cont de:

  • Chiar daca nu este soare crema solara trebuie sa fie aplicata. Suna ciudata caci de ce ai avea nevoie de o umbrela cand nu ploua. Insa in ceea ce priveste crema solara aceasta trebuie sa actioneze si cand sunt nori pentru ca razele ultraviolete pot strabate si norii. Chiar daca nu te poti bronza asta nu inseamna ca nu poti fi afectat de razele UV.
  • Eficacitatea cremelor poate fi de peste 90% daca sunt aplicate corect. Asa ca te poti baza pe ele insa alege corect SPF-ul. Asta inseamna un numar mai mare pentru copii si cei cu piele sensibila si foarte alba si un numar mai moderat pentru ceilalti.
  • Insa crema nu o aplici o data pentru totdeauna. Transpiri, intri in apa, parte din ea se absoarbe astfel ca acea crema de protectie solara are nevoie de reaplicare la cel putin 2 ore. Insa in principal se adapteaza dupa fiecare caz. Cremele solare cu rezistenta la apa nu exista- in cel mai bun caz tine de un continut de crema cu ulei care persista pe piele chiar si cand intri in apa insa acesta doar te hidrateaza.
  • Nu aplica putin din ideea de a consuma mai putin si nu exagera in a crede ca acea crema poate sa dureze ani de zile- la fel ca orice produs de ingrijire are si un termen de valabilitate ce trebuie respectat.

Si daca te intrebi de ce ai nevoie de o astfel de crema afla ca SPF-ul din cremele cosmetice nu ajuta in adevaratul sens al cuvantului, nu au aceeasi putere de protectie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *