general

Grija pentru o viata echilibrata

Cei mici fac ceea ce parintii le permit, deci involuntar isi creeaza un program nesanatos. Cei mari traiesc in lumea agitata si cu un program haotic gasesc mai greu o organizare pentru ca viata sa aibe un ritm sanatos. De la placerea de a lenevi in defavoarea plimbarii in aer liber si pana la obisnuinta de a consuma produse care in timp afecteaza ritmul sanatos si parametrii normali ai organismului de la cei mici la cei mari situatia este la fel.

Un studiu recent scoate la lumina ca cei care se uita mai mult la televizor sunt predispusi sa consume mai multe produse dulci. Este ideea in sine de a-ti crea un cofort, este placerea pe care o gasesti ca un doi in unu, o activitate pe care consideri ca o meriti. Este de fapt un start pentru o viata nesanatoasa. Excluzand faptul ca televizorul ar trebui sa fie o activitate care sa iti ocupe minimul din timpul liber, ca este cu mult mai indicat sa-ti hranesti spiritul de aventura, placerea de a citi decat sa privesti la televizor emisiuni care nu iti aduc nimic nou pentru bagajul tau de cunostinte. Sutnem predispusi la ingrasare. Si de la aici o serie lunga de alte probleme.

Cu lipsa de miscare insa cu nevoie de a consuma energie pentru a te implica oarecum in ceea ce vezi la televizor a consuma cat mai multe dulciuri este cu atat mai grav cu cat devine o constanta. Si pentru cei mici poate dezvolta de asemenea o serie de probleme, toate reflectate in dezvoltarea din ce in ce mai putin armonioasa.

Sa nu uitam ca pana sa ne ajunga tehnologia si sa devenim deependenti de calculatoare, laptopuri si alte gadgeturi televizorul era cel care ocupa locul numarul 1 in timpul liber. Si se pare ca tot nu am depasit etapa de a asocia un obicei nesanatos cu un altul.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *