general Trucuri

Greseli pe care le faci cu intretinerea tenului

Un ritual de ingrijire si de igiena nu este de fiecare dat util daca nu faci totul in pasi corecti si care se succed. Cel putin cand vine vorba de curatarea tenului se are in vedere ca acesta este si sensibil insa mai mult decat atat tine de greseli pe care le facem pentru ca nu se dam seama sau efectiv nu stim care este adevarul.

  • Obisnuiesti sa te speli cu apa calda pe fata? Asta iti distruge uleiurile naturale ale fetei sau poate chiar si sa produca mai mult sebum. In orice caz, apa calda nu te ajuta. Este indicat in orice caz sa  inchei acest proces prin a te clati cu apa rece pentru a inchide porii si care sa te tonifieze de asemenea. In caz contrar apeleaza la apa usor incalzita.
  • Produsele pe care le folosesti sunt si ele in masura sa te afecteze. Asta pentru ca nu tii cont de tipul de ten si de regula se alege din exces de zel acele produse care afecteaza, geluri sau sapunuri destul de agresive. In timp tenul se deshidrateaza, se usuca mai repede si prin indepartarea acelor uleiuri naturale tenul are de suferit mai mult decat crezi.
  • Excesul de curatire este de asemenea o problema. Se recomanda a se spala tenul de maximum 2 ori pe zi, respectiv dimineata si seara dupa ce se indeparteaza machiajul. Un plan de cosmetica ce depaseste aceasta regula ajunge sa afecteze tenul. Si primele semne sunt cele de deshidratare si de aspect scamos.
  • Pana si clatirea in sine poate fi un ritual ce iti da batai de cap. Daca nu clatesti tenul foarte bine vei ajunge sa lasi urme de produse pe ten, ceea ce acopera porii si in egala masura poate afecta aspectul. Si ca incheiere dupa acest prosop nu insista in a sterge tenul pentru ca prosopul ar putea de asemenea sa afecteze tenul.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *