Tehnologie

Google Maps disponibil fara conexiune la Internet

Bucurie! „Zeii” Google Maps au realizat un nou instrument care ar putea fi folosit de utilizatorii din intreaga lume. De ceva timp, datele abundente pot fi accesate chiar si intr-o zona unde nu exista acces la Wi-Fi sau la date mobile.

Iti amintesti cam cum era viata pana acum: te plimbai prin padure si treceai prin zone unde nu exista acces la Internet, astfel ca intreaga situatie devenea un iad adevarat pentru tine, din moment nu aveai nimic altceva la indemana care sa iti ofere indicatii de directie, de cautare a unei destinatii dar si alte informatii utile.

Acum insa, lucrurile nu mai stau chiar asa, astfel ca daca ti-ai actualizat hartile de pe dispozitivul tau Android, vei putea sa utilizezi toate functiile fara a avea nevoie de acces la Internet- astfel ca vei putea downloada harti din apropiere pentru a-ti planifica calatoria.

Declaratii Google

Google sustine urmatoarele: „Acum utilizatorii au posibilitatea sa downloadeze o harta din apropiere, un oras, un judet sau tara, de exemplu, iar atingand butonul <download> sau <Offline Areas> din meniul Google Maps si apasarea tastei<+>, intreaga aplicatie Maps se va muta automat in modul de deconectare atunci cand va recunoaste ca te vei afla intr-o locatie fara servicii de Internet. Datele cartografiate de la sute de tari pot fi descarcate in acest mod. Pe de alta parte, utilizatorii de iOS vor avea de asteptat inca cateva uni, insa aceste cadouri vor fi disponibile si pentru ei, de asemenea”.

La cum evolueaza Google in ultima perioada, nu ar fi de mirare sa aflam ca serviciul Google Maps va putea functiona si fara pre- descarcare. Poate ca masinile lor autonome vor veni cu asemenea „cadouri”. Nici macar nu ar trebui sa avem indrazneala de a ne indoi de competentele lor, astfel ca aproape orice ne dorim din punct de vedere tehnologic, Google reuseste sa indeplineasca si sa isi multumeasca utilizatorii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *