Stiri

Ghid pentru gospodine

Orice femeie stie ca de cand s-a inventat masina de spalat totul este atat de usor si elegant de facut. Insa in egala masura au motive sa isi reproseze daca hainele nu ies impecabile din masina de spalat. Dincolo de a intelege programele sale, de a descoperi care sunt acele setari care sa faca masina de spalat sa functioneze optim exista si anumite obiceiuri nesanatoase.

O prima greseala este aceea de a se spala hainele la temperaturi mici.  Desi sunt si tesaturi care impun acest lucru nu este tocmai indicat sa te folosesti de apa de 30 de grade. In acest fel nu se distrug bacteriie si practic spaland nu bifezi necesarul de igiena asa cum initial doreai. Spre exemplu daca un membru din familia ta este bolnav risti sa te infectezi si tu si asta in scurt timp pentru ca bacteriile de pe hainele voastre se amesteca si prin spalare nu se indeparteaza.

Umpli masina de spalat crezand ca economisesti cand vei spala mai multe o singura data. Desi ai impresia ca faci ceva bun din asta pana si pielea iti arata cat de mult gresesti. Exista un fenomen numit piele de iarna, cand pielea este in mare parte crapata, exfoliata si asta in mod vizibil. De vina ar putea fi ciclul de clatire ce nu este corespunzator, asadar, trebuie sa pui mai putine haine la spalat pentru ca toate acestea sa fie mai bine clatite in faza de sfarsit a programului.

De asemenea in ghidul de spalat pentru gospodine se numara si atentia pentru ciclul de spalare la propriu. Cantitatea de detergent ar putea fi prea mare si in plus in lipsa unui balsam de rufe tesaturile ar putea fi cam dure si deranjante la purtare. Asa ca ai toate motivele sa crezi ca exista un caz complex de care sa te preocupi.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *