Blog

Generatia selfie si Instagram

Daca mai demult toi adolescentii si tinerii erau innebuniti sa aiba cont pe reteaua de socializare Hi5 si mai apoi pe Facebook, in zilele noastre acestia au o adevarata obsesie pentru pozele de tip „selfie” si pentru Instagram.

„Selfie”

La ce face referire mai exact termenul de ” selfie”? La singular, selfie-ul este un tip de poza pe care ti-o faci singur, „cu mana ta” cum s-ar spune. Aceasta poza fie este facuta  cu telefonul, fie cu o camera digitala.

Acest gen de poze facute instantaneu de multe persoane si incarcate imediat pe o retea de socializare surprind de multe ori persoana in sine proaspat iesita de sub dus, un nou look, o noua tinuta pe care tocmai ai incercat-o sau o poza facuta in grup de catre o persoana din acel grup, in care sunt surprinse mai mult sau mai putin bine acele personaje, poza de tip „selfie de grup”, ca cea de la Premiile Oscar facuta de Ellen Degeneres.

Majoritatea selfie-urilor sunt cam de proasta calitate, asta daca nu sunt facute cu un smartphone sau cu o camera mai buna, asta pentru ca persoana in cauza, cea care face poza, se grabeste sa traga cat mai repede un instantaneu pentru a-l si posta pe una dintre retelele de socializare pe care sunt activi.

Instagram

De obicei, pozele de tip „selfie” sunt combinate cu termenul de „Instagram”. De ce si ce este de fapt acest „Instagram”? Instagram-ul este tot o retea de socializare de pe care poti intra numai de pe un smartphone si pe care iti faci un cont exact ca si pe Facebook, Hi5 sau alta retea de socializare.

Insa, acest Instagram nu este decat pentru a incarca poze si pentru a vedea pozele altora si a le comenta sau pentru a urmari anumite persoane sai celebre sau pur si simplu pe prietenii tai.  De asemenea, pe Instagram sunt mai multe domenii de referinta, pentru toate existand sumedenii de poze pe care le poti viziona si descarca.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *