Blog

Garduri superbe facute de tine

Cu totii ne dorim sa avem o gradina frumoasa, in care sa ne petrecem timpul liber. Cum este criza financiara, si poate nu aveti suficiente fonduri pentru a va face tocmai acum un gard pentru gradina, ar trebui sa stii ca am gasit solutia. Tot ce avem nevoie este imaginatia si bunul gust. Nu avem nevoie de foarte multi bani pentru a realiza un gard deosebit de frumos si care va atrage privirile mai mult decat alte garduri. Iata cateva idei care va pot face gradina sa arate foarte frumos:

Poti realiza un panou de rachita. Acesta se confectioneaza din ramuri de salcie care se prind intr-un panou ce va fi pata de coloare din gradina ta. Culoarea salciei este o idee foarte buna, deoarece se va combina foarte frumos cu florile si verdeata din gradina. Se pot realiza niste rame laterale care se pot prinde cu ajutorul sarmei. Capetele de la ramuri se vor prinde cu rame duble ca sa mentina stabilitatea gardului/panoului.

De asemena, poti face un gard rustic folosind aceleasi ramuri de salcie. Acest tip de gard este specific englezilor, dand un aer proaspat, chic si foarte frumos. Se impletesc nuiele si se prin cu ramuri elastice. Pentur a fi mai elastice este recomandat sa puneti materialul de constructie pentru o saptamana in apa. Pentru un plus de frumusete poti aplica niste tarusi de lemn pe care sa ii legi intre ei cu sarma. Pe langa materialul de salcie, ai putea sa folosesti si altfel de nuiele cat mai elastice. Cel mai important este sa folosesti nuiele cat mai elastice care sa iti permita impletirea lor. De asemenea, nuielile pot fi tinute in prealabil acoperite cu apa timp de aproximativ o saptamana.

Un alt tip de grad pe care il poti confectiona este gardul tip gratar. Folosesti niste lemne, sau scanduri taiate cat de cat in mod egal si puse in paralel. Acest gard da un aer rustic.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *