Si noi romanii, ca si restul lumii, incercam sa fim in tendinte, in pas cu tot ce este nou si pe cat posibil sa ne achizitionam ultimele gadgeturi ce au cucerit planeta. Printre acestea se afla si atat de cunoscutele smartphone-uri, asa zisele telefoane inteligente, ce poseda o tehnologie noua, sisteme de operare Android sau de la Apple, o multitudine de aplicatii si functii de care chiar poti deveni dependent, dar mai presus de toate de care te simti mandru si tare ca le detii.
De obicei, in Romania, cei care detin astfel de telefoane sunt tinerii, adolescentii: elevi, liceeni si studenti, insa de acestea mai sunt interesati si cei care lucreaza in functii mai inalte, bine platite si care isi permit sa-si faca unele mofturi sau sa-si comande asemenea telefoane pentru ca ei chiar au nevoie de ele.
Un lucru ciudat, si totusi realist atat in Romania, cat si in afara tarii, este faptul ca mai multi tineri si adolescenti ce sunt inca in scoala detin smarthone-uri, spre deosebire de angajati si antreprenori.
Acest lucru se intampla pentru ca parintii acestor copii si tineri ii sprijina financiar astfel incat fiecare dintre ei sa beneficieze de ceea ce isi doreste, spre deosebire de unii angajati care nu isi permit sa-si cumpere deodata un asemenea telefon, din cauza pretului ridicat, dar poate si fiindca nu simt o nevoie la fel de arzatoare ca cea a adolescentilor, care vor sa fie mereu in pas cu schimbarea, cu tot ce e nou.
Daca tot am spus ca telefoanele inteligente sunt preferatele tinerilor, facand diferenta si unii adulti care sunt atrasi de asa ceva, la fel putem spune si despre tablete. Aceste gadgeturi sunt mult mai permisive ca pret, mai economice si au aproape la fel de multe functii ca si smartphone-urile.
Ele sunt folosite, la fel ca si cele din categoria anterioara pentru jocuri, pentru navigarea pe internet, pentru diverse aplicatii, ba chiar ambele pot fi folosite pentru a face apeluri si a trimite mesaje, exact ca de pe telefon.