general

Franta a decis: accepta casatoriile gay

Exista un freamat in toata lumea despre ceea ce implica casatoriile intre persoane de acelasi sex. De curand Franta a adoptat legea care sa protejeze astfel de casatorii, care sa le permita legalizarea. Iar acum frenezia celor care se afla intr-o astfel de situatie aduce un plus nu numai ca si satisfactie personala ci si in ceea ce priveste interesul de a concretiza; s-a observat deja o crestere de cereri in domeniul organizarilor de nunti desi legea a fost oficializata doar de cateva zile.

Ce implica mai exact aceasta lege? Da frau liber unor astfel de casatorii cu drepturi legale ca si in cazul celor de tip clasic. Exista asadar dreptul de a adopta copii ceea ce face ca si casatoria sa fie una deplina si implinita din toate punctele de vedere. Cu pareri pro si contra exista deja pasul trecut de cei cu putere care au adoptat legea. Cum vedem o astfel de situatie?

Este nedrept sa condamnam si sa marginalizam, sa judecam. Daca ar fi sa schimbam locurile cu siguranta am intelege mai bine. Si nu este vorba doar de discriminarea care nu trebuie sa existe indiferent ca este vorba de rasa sau orientarea sexuala. Desi ciudat poate intr-o oarecare masura pana la urma este dreptul fiecarei persoane de a face astfel de alegeri.

Privind din prisma traditionalismului o casatorie intre persoane de acelasi sex infleunteaza modalitatea de judecata a celorlalti. Te gandesti cum vei explica copilului tau o astfel de situatie, cum vei gasi un raspuns, de ce colegul de gradinita are de fapt doi tati si nu are mama. Dar daca e sa ne gandim ca avand o rata a divorturilor atat de ridicata unii copii ajung sa fie crescuti doar de tati sau doar de mame de ce ar fi atat de ciudat ca un copil sa aibe alaturi de el in crestere doar persoane masculine sau doar feminine.

Va exista pana la urma o continua dezbatere pe acest subiect. Pana atunci Franta se alatura de partea celor care au o astfel de orientare sexuala, pentru integrarea lor in societate si pentru a sprijini institutia casatorieie cu tot ceea ce inseamna ea.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.