Blog

Fara un somn agitat

Secretul unui somn linistit nu consta in tratamente si metode artificiale de a induce starea necesara de odihna. De fapt exista un ritual si cu cat este mai putin respectat cu atat sansele de a dormi si de a te trezi odihnit scad.

Te vei regasi poate ina numite situatii asadar tine cont de:

  • Cafeina si energie. Nu ai nevoie de o cafea inainte de somn cum nu ai nevoie de ciocolata sau alte tipuri de dulciuri cu un continut mare de zahar. Astfel de produse ajung sa iti creasca adrenalina, energia si starea pe care o ai si nu are cum sa te linisteasca asa cum iti doresti si ai nevoie.
  • Evita sa fumezi inainte de somn. Efectul de nicotina ajunge sa te afecteze pana cand sa iti pierzi din somn sau chiar sa il faci sa dispara. Nici alcoolul nu este indicat pentru ca deshidratarea si starea de rau ce rezulta iti vor agita atat de mult somnul incat adio odihna.
  • Nu dormi cu cainele sau pisica in pat. Vei spune poate ca nu il simti si ca doarme pe o parte foarte mica. De fapt involuntar si la nivel profund psihologic vorbind te vei trezi de foarte multe ori sa ai grija sa nu il lovesti sau sa ai grija sa nu il dai jos din pat. Asta va duce din nou la un somn agitat in cele din urma.
  • Si mancarea ar fi o problema. Nu adormi cu stomacul plin. Doar ca asta nu inseamna ca trebuie sa ramai nemancat ci doar ca trebuie sa oferi o pauza de 2 pana la 3 ore minim, timp in care se pare ca digestia se va realiza. Atat timp cat asta nu se realizeaza in timpul somnului ai sanse sa ai parte de un somn linistit.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.