GreenRank.ro
SEO Servicii Tehnologie

Expertii de la GreenRank.ro ne explica ce aptitudini trebuie sa aiba un specialist SEO

Ce inseamna termenul de „expert SEO”? Ce fel de specializare este asta? – se intreaba cei care nu au mai avut niciodata tangenta cu acest concept. Avand in vedere ca la momentul actual suntem cu totii, direct sau indirect, parte a lumii online, chiar daca ne-am dori sa renuntam la internet, acest lucru este aproape imposibil. Nu ne ramane de facut decat sa ne actualizam in permanenta cunostintele despre mediul online si sa tinem pasul cu tehnologia. Traim intr-o perioada in care sa ai habar cu ce „se mananca” marketingul online nu mai este o optiune, ci o necesitate.

Cine este expertul SEO?

Raspunsul la acesta intrebare nu ni-l poate oferi decat o persoana avizata, adica un expert SEO din cadrul agentiei GreenRank.ro. Astfel, acesta nu face altceva decat sa lucreze la imbunatatirea rezultatelor afisate de motoarele de cautare.

Poate te intrebi ce mare treaba presupune si jobul asta. Ei bine, nu numai lumea in jurul nostru este intr-un dinamism continuu. Si motoarele de cautare de pe internet sunt intr-o permanenta schimbare, ceea ce inseamna ca aplicarea si dezvoltarea continua a unor proiecte strategice este o munca permanenta, pentru a obtine rezultate eficiente in SEO. Altfel spus, asa cum motoarele de cautare schimba regulile jocului in permanenta, la fel si un specialist SEO trebuie sa caute mereu noi si noi tactici si metode de lucru.

Vremurile in care intreaga optimizare SEO se limita la cuvinte cheie relevante si meta-taguri au apus. In prezent este vorba despre 3 nivele de optimizare SEO, de care orice profesionist ar trebui sa tina cont.

• Nivelul tehnic presupune structurarea site-ului, fiind factor determinant pentru modul in care motoarele de cautare inregistreaza continutul.

• Nivelul de optimizare in pagina implica modul in care sunt folosite cuvintele-cheie si tag-urile HTML. Amandoua joaca un rol deosebit de important pentru traficul organic pe care il obtin website-urile din motoarele de cautare.

• Nivelul de optimizare din afara paginii include crearea de link-uri si cresterea popularitatii.

Un expert SEO profesionist stie cat este de important sa dezvolte tactici pentru fiecare dintre aceste nivele. Tot el este acela care stie ca este nevoie de mult timp si implicare pentru a organiza fiecare aspect si a obtine rezultatele dorite.

Cum se descrie un expert SEO?

Exista anumite caracteristici pe care le detine un specialist SEO, in adevaratul sens al cuvantului. Iata numai cateva dintre acestea!

• Capacitatea de a gestiona relatii. Expertului SEO ii revine si responsabilitatea de a comunica cu clientii. Asta inseamna ca el trebuie sa stie cum sa abordeze fiecare client in parte, astfel incat acesta sa inteleaga cat mai bine strategiile ce vor fi implementate, in vederea sporirii vizibilitatii site-ului in motoarele de cautare. Uneori trebuie sa aiba si spirit de convingere, atunci cand clientii nu cred cu adevarat in functionalitatea proiectelor online.

• Abilitati analitice. Aceasta este un „must-have” atunci cand vine vorba despre optimizare SEO. Expertul SEO trebuie sa transmita periodic clientului evolutia site-ului sau, punandu-l la curent cu analize efectuate in mod regulat. Aceste analize trebuie sa fie realizate cu precizie, astfel incat clientii sa afle cu exactitate unde se pozitioneaza, la ce nivel se afla. 

• Capacitatea de a se adapta termenelor-limita. Asta inseamna ca atunci cand ai estimat ca finalizezi un proiect intr-o luna, atunci o luna trebuie sa fie! Fiecaruia dintre noi ii place punctualitatea, trebuie sa recunoastem asta. Desigur, pot interveni lucruri neprevazute pe parcurs, insa acestea trebuie luate in calcul, macar cu aproximatie, inca de la inceput. Sa fii punctual este o calitate umana si in acelasi timp cartea de vizita a unei persoane, iar in acest caz, a unei agentii. 

• Alte abilitati, precum crearea de continut si intelegerea unor notiuni importante de IT sunt alte elemente ce descriu un adevarat expert SEO.

In fine, o persoana care este cu adevarat pasionata de SEO nu numai ca detine toate aceste abilitati, insa uneori nici nu este constienta ca le are. Abia atunci cand se confrunta cu provocari si isi pune in practica toate atuurile realizeaza ca are o deschidere catre acesta specializare. 

Chiar daca dispui de timp suficient pentru a crea strategii, sunt o multime de alte aspecte ce necesita a fi luate in considerare atunci cand vorbim de optimizarea SEO. Daca pentru un om de rand acest lucru poate deveni stresant, pentru un expert de la GreenRank.ro nu este, pentru ca el practic asta face zilnic.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.