general

Esti bolnav sau obosit daca casti? Afla chiar acum!

A casca este primul semn de somn. Cu totii am observat asta insa cum exact se intampla asta si de ce? Cercetatorii spun ca cascatul este controlat de hipotalamus si conform acelorasi cercetatori cascatul dureaza 6 secunde. Ciudatenia este ca devine molipsitor si in secunda in care vei observa pe cineva facand acest gest va fi inevitabil sa nu faci la fel.

Daca ai putea sa corelezi totul cu un virus ai avea impresia ca cascatul te acapareaza atat de repede cat sa nu iti dai seama. Doar cu gandul la cascat si vei face la fel. Cercetatorii spun ca de fapt cascatul apare in conditiile in care nu exista suficient oxigen. Prin acest gest e ca si cand ai declansa nevoia de a inhala cat mai mult aer. Mai mult decat atat se spune ca este vorba de nevoia creierului de a se destine, de a se raci. E ca si cand ar avea nevoie de o scurta pauza.

Insa dincolo de simplitatea sa si in corelatie cu ideea ca a casca inseamna ca este obosit tradeaza o lipsa de vitamine in organism si in special cand vine vorba de magneziu. Acesta provoaca stari de oboseala si irascibilitate cand nivelul sau nu este unul satisfacator pentru organism. Mai mult decat atat cascatul poate fi de asemenea un simptom corelat cu probleme de inima si probleme ale sistemului nervos. Si cei care sufera de migrene pot sa cunoasca cascatul mult mai frecvent decat de obicei.

La fel de interesant este si faptul ca a casca se coreleaza cu anemia, un aspect din randul celor mai frecvente sau cand muschii sunt tensionati. Se pare ca a casca nu inseamna doar lipsa de somn, nevoia de odihna ci pentru intreg organismul o pauza meritata. Un prim semn in acest sens pe care ar trebui sa il intelegem in complexitatea sa.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *