Blog general Sanatate

Efectele negative ale expunerii la soare

Plaja

Pe langa efectele benefice determinate de expunerea la soare este important pentru sanatatea dumneavoastra, sa cunoasteti si efectele negative ale expunerii la radiatiile solare.

Expunerea la soare poate ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele anumitor afectiuni, cum ar fi artrita si astmul bronsic, pericolele expunerii excesive la soare pot depasi beneficiile oferite.

Primul simptom si cel mai evident al arsurilor solare este roseata pielii. Alte manifestari includ durere, intepatura, senzatie de caldura care radiaza de la suprafata pielii. Durerea si disconfortul se vor agrava de multe ori, la cateva ore de la expunerea la soare.

Razele soarelui nu numai ca pot face ca o persoana sa para mai in varsta, dar ii poate chiar pune viata in pericol.

Soarele este esential pentru viata si ofera adevarate avantaje. Cu toate acestea, trebuie sa avem grija cum profitam de ele, pentru ca razele UV au efecte daunatoare pentru sanatatea pielii: pentru a profita de ele corect si a ne bucura mai mult de beneficiile soarelui, este crucial sa folosim un produs de protectie solara cu un factor de protectie ridicat.

Oricat de bine ne-ar face lumina soarelui, in exces, ea ne poate vatama pielea. Una dintre cele mai grave afectiuni cauzate de soarele in exces este cancerul de piele. Aceasta boala a devenit cel mai frecvent tip de cancer la om, avertizeaza Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Aproximativ 80% dintre semnele de imbatranire a pielii sunt provocate de catre radiatiile ultraviolete, deoarece acestea distrug fibrele de colagen si fibrele elastice, structuri care intra in componenta mai multor tesuturi, conferindu-le stabilitate si rezistenta.

Expunerea la soare poate agrava unele afectiuni : boli cardiovasculare , boli autoimune : lupus eritematos , diferite colagenoze (boli caracterizate de proliferarea colagenului in tesutul conjunctiv), psoriazis , poliartrita reumatoida.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *