general

Efecte nocive ale telefonului mobil

smartphonurile-creeaza-dependenta-0Telefonul mobil este indispensabil pentru fiecare dintre noi, in ziua de astazi. In autobuz, in metrou, pe strada, la serviciu, la scoala, oamenii comunica foarte mult prin intermediul telefonului mobil. Daca inainte nu existau telefoane, iar oamenii erau comunicau prin diverse modalitati, astazi oamenii sunt de-a dreptul dependenti de telefonul mobil. Folosim acest dispozitiv ca fiind foarte util si uitam faptul ca el ne dauneaza destul de mult sanatatii. Cum? Iata cateva afectiuni pe care ni se produce utilizarea excesiva a telefonului mobil:

Peste tot vedem oameni cu casti conectate la telefon in urechi. Daca le vom spune ca le afecteaza auzul, ne vor spune ca asculta muzica sa poarta o discutie cu cineva cu volumul dat incet. Ei bine, acest lucru este irelevant. Indiferent cat de tare sau de incet asculti in casti, mai devreme sau mai tarziu auzul tot iti va fi afectat.

Vi s-a intamplat vreodata sa va apuce carceii din cauza butonatului excesiv? Cu totii butonam telefonul, fie pentru a trimite sms-uri sau fie pentru a juca anumite aplicatii. In plus, in timpul butonarii telefonului, gatul se alfa sub tensiune si duce la aparitia unor dureri de gat, de ceafa sau de umeri.

Studiile demonstreaza ca o mare parte a tinerilor cu varsta intre 18 si 30 de ani, folosesc telefonul mobil si atunci cand folosesc toaleta. Acest dispozitiv a creat dependenta in jurul tuturor oamenilor. Este adevarat ca telefonul mobil este un bun util si necesar, insa nu trebuie sa exageram cu folosirea lui.

De asemenea, telefonul mobil emite foarte multe radiatii. Am tot fost avertizati de catre specialisti, sa nu folosim foarte mult telefonul mobil, sa nu il tinem noaptea langa noi etc., insa avertismentele nu au un efect foarte mare asupra populatiei.

De asemenea, oamenii sunt obisnuiti ca le vibreaza telefonul in buzunar si de aceea au impresia de multe ori ca le vibreaza chiar daca nu este asa sau telefonul nu se afla in locul respectiv.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *