Blog general

Dragostea ingrasa

Se intampla destul de frecvent si te intrebi care sa fie cauza. Cuplurile de indragostiti se ingrasa vazand cu ochii ceea ce face sa concluzionam ca a iubi este egal cu a te ingrasa. De ce se intampla asta? Ar putea fi vorba de un confort psihic cand a considera ca cel sau cea de langa tine te iubeste si te accepta asa cum esti si se pierde interesul pentru a face schimbari sau cel putin a mentine aspectul fizic asa cum era o data.

Valabil pentru ambele parti ingrasatul este o faza in viata de cuplu insa nu si acolo unde se plafoneaza totul, ajungand o obisnuinta. De fapt se creeaza involuntar o rutina de cuplu, de petrecere a timpului impreuna. Pentru ca dorinta de a sta cu cel iubit cat mai mult se ajunge in punctul in care intreaga viata roieste in jurul acestui lucru. A lua masa impreuna, a avea un program comun de a face activitati impreuna, cu ore de mese fixe cand se pune accent din ce in ce mai mult pe viata de familie sunt aspecte care sa se cumuleze si sa afecteze la un moment dat aspectul fizic.

Un studiu realizat de cei de la „Diet Chief” arata ca peste 66% din cupluri sufera din cauza acumularii de kilograme. Insa in acelasi timp multi se complac in situatia aceasta caci nimic nu ii preseaza. Si cum obisnuinta fata de partener este un stimul de a se mentine pe acelasi ritm pana si cele mai intime actiuni devin un banal fata de partenerul de viata.

Factorul psihologic este cel care cantareste cel mai mult pana la urma caci se pierde interesul de a deveni interesant. Este o lipsa de placere de a mai avea aceleasi preocupari ce tin de aspect caci acelasi studiu arata ca 52% din femei consuma aceeasi cantitate de mancare ca si partenerul si 26% dintre reprezentantele sexului frumos se epileaza mai putin.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *