Blog

Divortul in era moderna

Asistam la un trend al vietii expuse in lumea online. Nu mai faci un pas fara sa anunti totul online, pe conturile de socializare acolo unde ai impresia ca traiesti ca intr-o comunitate. Insa efectele negative ale tehnologiei nu intarzie sa apara asa ca reversul medaliei aduce se pare mai multe motive de divort.

Relatiile extraconjugale sunt se pare la o limita extrema. Si din aceasta ecuatie tehnologia moderna are si ea un contribut. Pentru ca totul pare mai usor in acest fel. Schimbul de impresii, discutiile aprinse, fotografiile si asa mai departe sunt un mare interes si ceea ce paveaza drumul catre inselat. Vei spune insa ca daca intentia nu este de la sursa nu are cum sa iasa altceva. Insa este de admis sic a tehnologia moderna de genul aplicatiilor pe telefon cu scop de discutie sunt cele care deschid usi.

Cel putin in randul celor din Italia rata divortului a crescut cu 40% si ca motiv este infidelitatea, descoperita acum mai mult ca niciodata. Caci pe cat de usor vei descoperi ca este sa porti discutii pacatoase pe WhatsApp spre exemplu pe atat de usor te si decospiri. Partenerii devin si ei curiosi cand ajung in punctul in care telefonul suna a mesaj privat.

Doua elemente la fel de importante se refera atat la intentie cat si la posibilitate. Intri parca intr-o lume in care nu te stie nimeni, intr-o lume in care iti poti construi o cu totul alta imagine. Desi aici se face diferenta de viata paralela nu este tocmai o situatie favorabila pentru statutul marital din realitate.

Una peste alta, tehnologia se pare ca este si ea o ispita sub o forma sau alta. Asta daca te lasi pradat de ea si nici acest lucru nu este prea greoi caci te atrage din ideea ca totul pare mai usor in acest context.

S-ar putea să-ți placă și...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *