Blog general

Dinti inteligenti

Stiinta evolueaza intr-un ritm in care ajungem sa ne simtim ca si aprte din filmele de SF. Cu fiecare descoperire suntem insa cu un pas mai aproape de a descoperi noi modalitati de tratament. In pas cu lumea moderna ceea ce tine de partea dentara promite multe. Daca nu demult aflam ca vom avea sanse de a pastra dintii naturali mai mult timp si vom putea sa ne ferim de carii prin metode de sigilare si regenerare asta nu este singurul aspect care sa ofere sanse de a gandi ca nu vom mai avea parte de chinul stomatologului si de durerea dentara.

In viitor se pare ca vom putea beneficia de dinti inteligenti datorita unui senzor. In felul acesta senzorul va indica utilizatorului cand face excese. Practic un astfel de senzor va avea in vedere nu numai excesele ce tin de alimentatie si ce poate afecta in timp dantura insa si cand vine vorba de alimentatia corecta, implicit a dietei, a posibilitatii de a tine sub control greutatea.

Adunand informatii corelate cu tot ceea ce inseamna cavitatea bucala practic senzorul va urmari tusitul, vorbitul, cantiatea de alimente si lichide si va spune atunci cand utilizatorul va consuma mai mult decat de obicei. O forma de a educa, de a tine in frau diversele probleme ce apar din lipsa de grija si atentie pentru ce obiceiuri avem zilnic. Insa pana cand sa putem beneficia de un astfel de senzor tot educatia este cea care sa aduca acea delimitare in viata fiecaruia despre cum si cat de mult sa ne ingrijim de sanatatea orala.

Inca in faza de prototip un astfel de senzor se doreste a fi atat de mic incat sa fie implantat pe un dinte natural. Toate datele vor fi stocate pe un smartphone printr-o aplicatie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *