Stiri

Din grija pentru copil

Ca orice parinte responsabil te gandesti la binele copilului. Te gandesti cum sa ii fie bine, cum sa faci sa fie bine, cum sa faci ca educatia lui sa fie de nota 10. Poate ca te vei stradui sa ii oferi tot ce este mai bun, o scoala bine aleasa si asa ma departe. Nici nu banuiesti de fapt ca exista si mici detalii care fac marea diferenta.

Studiile spun ca din punct de vedere al unui parinte comportamentul acestuia este cel care defineste modul in care un copil poate saunu sa aiba un exemplu pe viitor. Te-ai gandit la ce tip de reactii ai cand vorbesti la telefon? Acest lucru reprezinta pentru un copil o modalitate de a intelege ca acest lucru este necesar.

Sentimente si reactii nepotrivite cu stilul educational sunt si ele in masura sa ii faca pe copii sa fie usor recalcitranti si cu sentimente similare adultilor. Daca vorbe urate si reactii de asemenea se intalnesc adesea in cazul parintilor si cei mici au sanse sa urmeze aceeasi cale. Ai nevoie de un echilibru extraordionar pentru a considera ca parinte ca poti sa iti cresti copilul in aromonie.

Nu ne nastem invatati ce-i drept si tocmai de aceea exista dileme si probleme pe care le intalnim. Cert este ca avem nevoie de specialisti in tot pasul. Spre exemplu pe langa nevoia de a fi rezervati in a expune un copil unui mediu de adult acolo unde ne rezolvam treburile si stim ca reactile sunt explozive se spune ca ar trebui sa ii oferim copilului tot felul de exemple. Sa il ajutam sa acumuleze tot felul de experiente, sa il ajutam sa fie deshis, sa cunoasca tot felul de medii sunt aspecte de dorit avand in vedere ca un copil invata adaptarea. Diferite medii, diferiti oameni, diferite abordari inseamna pentru fiecare in parte o sansa de a ajuta copilul  sa se dezvolte pe toate planurile.

Din pacate lumea copiilor si ce inseamna sa cresti un copil nu este atat de usor ca in povesti. Nu este usor sa inveti alaturi de copilul tau care sunt pasii pe care ar trebui sa te bazezi. Nu este nici usor insa cert este ca toata viata vom invata despre asta. Poate ca te vei gandi cum sa faci copilaria celui mic ca fiind una plina de culoare, te vei gandi care este modalitatea prin care sa ii organizezi petreceri tematice pentru fiecare etapa de varsta – acum sunt la moda animatorii si personajele din poveste, click aici sa descoperi mai multe. Dincolo de asta trebuie sa te gandesti la fiecare pas ce decizie il va influenta, ce are de invatat dintr-o poveste, cum se desfasoara o zi in care cel mic are sansa sa experimenteze ceva nou.

Nu e usor asta este clar insa atat de motivant incat ne dam si zile din viata pentru copiii nostri. Ei merita si de aceea facem tot posibilul sa adevarim si faptul ca NE merita.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *