Blog general

Diagnostic pus pe seama aspectului limbii

Un medic priceput poate sa spuna inca de la prima vedere ce boala te tradeaza. Insa nu se merge pe ghicite. Intervine in primul rand constientizarea cand anumite semne tradeaza in cazul tau o schimbare ce nu se incadreaza in lista de „normalitate”. Spre exemplu limba. Un organ care iti poate indica numeroase afectiuni cand la o atenta investigare este vizibil o schimbare.

Cum poate limba sa spuna multe despre tine? O limba incarcata sau cu o culoare albicioasa ce o acopera este primul semn ca suferi de o problema ce tine de imunitate. Totul se coreleaza cu candida, acolo unde un dezechilibru se produce si duce la numeroase afectiuni corelate. De la boli cronice la o slabire a organismului un astfel de semn ar trebui sa fie o alarma si o nevoie de investigatii in scurt timp.

Limba zmeurie asa cum o caracterizeaza medicii se refera la cazurile in care limba are o culoare ce se aseamana cu zmeura. In timp aceasta de cojeste incepand cu partea de laterale. Iar asta tradeaza probleme de infectie in ceea ce priveste un streptocop. Un nivel de toxine ce schimba aspectul normal al limbii este un alt caz de natura sa scoata in evidenta o problema de sanatate si asta la prima vedere.

Si la aceeasi categorie de culoare cand limba devine galbuie exista mai multe posibilitati, de la infectii, o ciuperca si pana la probleme cu ficatul sau bila; cel putin partea galbuie de sub limba ar putea indica un icter. Iar in cazul anemiei limba este si ea schimbata ca si culoare, devenind usor palida, asemeni chipului de cele mai multe ori.

In cel mai dramatic caz limba poate ascunde afectiuni grave ce tin de cancer bucal, cand pete rosii spre exemplu incep sa se inmulteasca pe suprafata acesteia.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *